RIJEŠITE ZAVISNOSTI OD SLATKIŠA: Očistite organizam od parazita i postignite optimalnu težinu…

Da li ste se ikada zapitali zašto vas toliko privlači slatko? Za mnoge ljude, zavisnost od slatkiša može biti posljedica prisustva parazita u organizmu, među ostalim faktorima poput stresa.

Konzumiranje velike količine slatkiša može stvoriti povoljno okruženje za razmnožavanje gljivica i bakterija, što dovodi do nakupljanja sluzi u tijelu. Prema statistikama, trećina populacije može imati prisustvo parazita, često bez ikakvih vidljivih simptoma.

Paraziti u tijelu mogu uzeti dragocjenu energiju, što može rezultirati pojačanom potrebom za unosom slatkog, jer glukoza iz slatkiša brzo nadoknađuje energetske potrebe organizma.

Osim toga, prisustvo parazita može doprinijeti i stvaranju masnog tkiva u organizmu. Eliminacija parazita može dovesti do normalizacije težine i smanjenja žudnje za slatkim.

Uvođenje redovnih preventivnih mjera za čišćenje organizma od parazita preporučuje se barem dva puta godišnje, čak i ako ne osjećate specifične simptome. Jedna od efikasnih metoda čišćenja je kombinacija lanenog sjemena i karanfilića, koji su poznati po svojoj sposobnosti da se nose s različitim vrstama parazita.

Mješavinu lanenog sjemena i karanfilića možete uzimati u obliku praha, svakodnevno tijekom određenog perioda, uz pauze prema preporuci. Ova prirodna terapija pomaže u čišćenju gastrointestinalnog trakta i potiče izbacivanje parazita iz organizma.

Za dodatno poboljšanje rezultata, preporučuje se konzumacija kiselomliječnih proizvoda, sjemenki bundeve, orašastih plodova te svježe cijeđenih sokova voća i povrća. Ovakav pristup može pomoći u održavanju zdravlja gastrointestinalnog trakta i općeg stanja organizma.

Konzumacija lanenog sjemena i karanfilića može biti korisna za zdravlje na razne načine:

Laneno sjeme:

Bogato vlaknima:
Laneno sjeme je izuzetno bogato dijetalnim vlaknima, što pomaže u regulaciji probave i smanjenju zatvora.

Omega-3 masne kiseline:
Sjeme sadrži alfa-linolensku kiselinu (ALA), oblik omega-3 masne kiseline, koja je korisna za zdravlje srca i mozga.

Antioksidansi:
Laneno sjeme je bogato antioksidansima koji pomažu u zaštiti tijela od oksidativnog stresa.

Kako konzumirati laneno sjeme:
Najbolje je koristiti mljeveno laneno sjeme jer se tako bolje apsorbira. Možete ga dodati u smoothieje, jogurte, žitarice ili salate. Preporučena dnevna doza je oko 1-2 žlice mljevenog lanenog sjemena dnevno.

Dobrobiti za zdravlje:

  • Poboljšava probavu i regulira stolicu
  • Smanjuje upale u tijelu
  • Može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti i visokog krvnog tlaka

Karanfilić (suhi cvjetovi karanfilića):

Antimikrobna svojstva:
Karanfilić ima snažna antimikrobna svojstva koja pomažu u borbi protiv bakterija, gljivica i parazita.

Antiupalno djelovanje:
Koristi se tradicionalno za ublažavanje bolova i upala.

Probavne prednosti:
Podržava zdravlje probavnog sustava i pomaže u olakšavanju probavnih smetnji.

Kako koristiti karanfilić:
Karanfilić se može koristiti kao začin u jelima, ali i kao dio prirodnih terapija za čišćenje organizma od parazita. Za unutarnju upotrebu, može se koristiti kao prah ili u obliku čaja.

Dobrobiti za zdravlje:

  • Pomaže u ublažavanju bolova i grčeva
  • Potiče probavu i smanjuje nadutost
  • Ima antibakterijska i antigljivična svojstva

Važno je napomenuti da prije početka konzumacije lanenog sjemena ili karanfilića za terapeutske svrhe, posebno ako imate zdravstvene probleme ili uzimate druge lijekove, trebate se posavjetovati sa zdravstvenim stručnjakom kako biste osigurali sigurnost i pravilan način primjene.

Uvođenje lanenog sjemena i karanfilića u svoju prehranu može biti korisno za poboljšanje probave, jačanje imunološkog sistema i podršku općem zdravlju. Redovita upotreba ovih prirodnih sastojaka može doprinijeti vašem osjećaju blagostanja i dugoročnom održavanju zdravlja.