Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su lekar David Obućina i Željko Manić, koji radi kao kozmetičar u privatnoj klinici. Kozmetičar Željko Manić i lekar opšte prakse David Obućina, koji su prvobitno bili zaposleni u specijalizovanoj ambulanti „Beomedikus Beograd“, osumnjičeni su da su obavljali rutinsku intervenciju uklanjanja zadebljanog AI Osnovno tužilaštvo.

Koža na njenim stopalima! Iz tužilaštva je saopšteno da su osumnjičeni za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi jer su nestručnom intervencijom nanijeli štetu pacijentu, cijelo lijevo stopalo je moralo biti operativno operisano i urađena je transplantacija kože!

– Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, policijskog službenika grada Beograda RS, MUP-a, DP, PU, ​​Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala donelo je naredbu u vezi sa određivanjem pritvora dvojici službenika iz stručna medicinska ustanova “Beomedicus Beograd”, kozmetičari M.Ž. U saopštenju tužioca navodi se da je GP D.O. Brane se ćutanjem Manić se, kako se navodi, tokom ročišta branio sam, ali je, po savjetu svojih advokata, odlučio da ne odgovara na pitanja tužioca, dok je dr. Obsina odlučio da iskoristi svoje zakonsko pravo na šutnju u svoju odbranu.

– Za oba osumnjičena, istražnom sudiji je preporučeno određivanje pritvora zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke na slobodi, te zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke dok na slobodi. Nakon hapšenja zaposlenih, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je na svom sajtu objavilo da će, s obzirom na to da su krivična dela počinili u redovnim aktivnostima, osumnjičeni ponoviti krivična dela i na slobodi.

Klinike su zatvorene. Specijalistička ambulanta “Beomedikus Beograd” gde je A.I zadobila teške povrede imala je veb stranicu na kojoj su pružane usluge, intervencije i fotografije njihovog osoblja, ali je nakon podnošenja krivične prijave i hapšenja dvoje zaposlenih, sajt zatvoren. – Izvori Kurira kažu da sajt izgleda profesionalno, cene su navedene, a jedna od usluga je i “plazma CO2” laser.

Kako je već pomenuto, tužilaštvo će u daljem toku postupka saslušati svedoke, najpre oštećenog A.I, zatim lekara M.K koji je prvi pomogao posle intervencije Klinike „Beomedikus Beograd“, kao i Banjičkih lekara. na institutu izvršio transplantaciju kože na stopalu. – Biće izvršen i ljekarski pregled povreda i druge dokazne radnje, a nadzorniku je na uvid dostavljen zahtjev za inspekcijski nadzor – dodaje se u saopštenju tužilaštva. Inače, Curiel je neformalno saznao da je Željko Manić završio srednju školu i radio kao kozmetičar u stručnoj klinici! – Obučina je lekar opšte medicine specijalista urologije – otkrivaju Kurirovi izvori.

Tužilac je ranije saopštio da je oštećeni, preko svog advokata, podneo krivičnu prijavu protiv vlasnika klinike “Beomedikus Beograd” V. P. i M. Ž. Ko je zaposlen u ordinaciji. – Prema krivičnoj prijavi, A.I. je nakon pregleda i rutinske intervencije laserom “Plazma CO2” razvila komplikacije koje su rezultirale deformitetom stopala koji je hirurški saniran

– Ovo je podneseno tužilaštvu 11. aprila, saopšteno je u ul. vrijeme tužbe. Tužilaštvo je naknadno naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova da obavi razgovor sa doušnikom i, nakon prikupljanja potrebnih obavještenja i materijalnih dokaza, uhapsi osumnjičenog.