Iako se mnogo spekulisalo o tome zašto su tetka Vanja i svekrva Oliveira nekada bile otuđene od Anastasije, porodica Gudli sada ima topao i skladan odnos. Izvori kažu da Oliveira nikada nije prigovarala Anastasiji, samo je željela da svi poštuju porodična pravila jedinstva, intimnosti i vjerske predanosti.

Potonja je privukla pažnju kod Anastasije, budući da je sve bilo uređeno tako da je snaha nedavno sa svekrvom bila na bogosluženju i povremeno objavljuje religiozne sadržaje na svom Instagramu. Porodica Gudelia učestvovala je u osnivanju Srpske eparhije u Marbelji i dobila blagoslov episkopa zapadnoevropskog Justina.

„Djecu poznajem skoro 20 godina, od malih nogu Nebojša i Olivera su živjeli mirnim porodičnim životom i uvijek su se odnosili prema ljudima iz crkve kada su živjeli u Holandiji Dolazili su u našu crkvu na bogosluženje, videlo se da je ovo poštena i divna porodica koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja i poniznosti, sa posebnim akcentom na očuvanje srpske tradicije osnivači crkve dugi niz godina i osnovali župu sv. Nektarija u Bredi u Holandiji, što je za kršćanstvo bilo od velikog značaja i u njihovom privatnom životu, koliko je i njima važna vjera, zbog čega i ne čudi Anastasija sa Nemanjom često posećuje manastire u Srbiji i Crnoj Gori, a sada učestvuje i na svečanostima u Sevilji.

“Odgajan sam u pravoslavnom duhu. Moja majka je bila učiteljica i učila je moju sestru i mene svemu što se tiče crkve. Nedeljom smo išli na liturgiju i poštovali običaje svakog praznika. Jednom sam sa njenom sestrom, rekla je Svetlana Ražnatović, pa ne bi trebalo da bude teško ispuniti želje njene svekrve kada je i Anastasijina majka bila blizu nje.

STVARI KOJE SVAKI OTAC MORA DA NAUČI SVOG SINA: Samo tako će izrasti u stabilnog i mentalno jakog muškarca

Odgajanje djece je veliki izazov i roditelji snose najveću odgovornost. Ponekad roditelji ni ne shvaćaju da neki od njihovih postupaka na različite načine značajno utiču na njihovu djecu. Promjene u načinu života, koje su posebno izražene u našem vremenu, dovele su do novih situacija u porodičnim odnosima, mijenjajući tako tradicionalne načine uključivanja roditelja u brigu o svojoj djeci. Porodično okruženje se promijenilo, od porodice u kojoj su muškarci odgovorni za obezbjeđivanje sredstava za život, a žene za održavanje porodice, do države u kojoj obje strane zarađuju novac i posvećuju više pažnje pojedincu. i manje kolektivnih ciljeva, nestanak tradicionalne porodične slike koja je sve određivala.

Kao jednu od upečatljivih posljedica opisanog procesa predstavljamo sve veće učešće očeva u brizi i odgoju svoje djece na načine nepoznate tradicionalnim shvaćanjima roditeljstva. Međutim, figura oca je veoma važna. Gotovo svaki sin poštuje svog oca i želi da bude kao on, pa se zaključuje da otac ima veliku odgovornost da svog sina nauči životnim lekcijama koje će mu pomoći da u budućnosti postane najbolji. Odgajanje dječaka je divna stvar, ali može biti i zahtjevno i vrlo odgovorno iskustvo.