Mlada gimnastičarka María Herranz Gomez (17) umrla je u četvrtak u Univerzitetskoj bolnici u Cabanillas del Campo, Guadalajara (Španija). Devojčica koja se takmičila u gimnastici za reprezentaciju Španije umrla je od meningitisa, saopštilo je gradsko veće Gvadalahare.

“Marija je preminula za samo 24 sata od teškog meningitisa, napustivši nas iznenada i ostavivši grad u stanju neutješne tuge. Gradsko vijeće izražava najdublju tugu i tjeskobu zbog ovakvih tragičnih okolnosti i izražava saučešće na “Naše najdublje saučešće izlazimo cijeloj Marijinoj porodici i prijateljima, posebno njenim roditeljima Raquel i Alfonsu, njenom bratu, baki i djedu, ujacima i rođacima, od kojih su mnogi bili iz grada), također izražavamo saučešće njenim kolegama u Guadalajari i bivšim kolegama iz grada. Škola San Blas de Cabanillas i cijela porodica “Ruditramp Club”, navodi se u saopćenju gradskog vijeća.

Marija se specijalizovala za trampolin i predstavljaće Španiju na Svetskom prvenstvu u Birmingemu u novembru 2023. godine, takmičeći se u starosnoj grupi od 17 do 21 godine. Prošle godine je bila četvrta u ekipnom takmičenju Španije. Grad je proglasio dvodnevnu žalost.

SEDAM ČAŠA OVOG SOKA “PRŽI” KILOGRAME DO POSLEDNJEG GRAMA: Pijte ga poput ĐOKOVIĆA i transformisaće vas

Ako želite izgubiti višak kilograma, onda je ovaj sok vaše rješenje Naravno, osim što pijete ovaj sok, važno je i kako ga jedete. Trebali biste normalizirati ishranu i jesti zdravu hranu poput voća, povrća i žitarica, a izbjegavati šećer i bijelo brašno. Uklanjanje šećera iz vaše ishrane može smanjiti vaš apetit, sniziti nivo inzulina i smršaćete bez osećaja gladi. Posebno je korisno povrće kao što su kupus, paradajz, karfiol, brokoli, spanać, cvekla, krastavci i zelena salata, kao i “posno” meso kao što su piletina, teletina i riba 1 krastavac. 3 koluta ananasa 1 šolja peršunovog lišća štapić celera pripremiti:

Stavite sve sastojke u blender pa sameljite i ostavite da odstoji 15 minuta. Najbolje je piti sok ujutru na prazan stomak. Nemojte dodavati šećer ili bilo kakve vještačke zaslađivače. Važno je da ga pijete svježeg kako ne bi izgubio svojstva. Imajte na umu da se ne preporučuje produžena upotreba. Obratite pažnju na reakciju vašeg tijela.