Dane Biorac, poznat kao “gorštak sa Golije”, postao je javnosti poznat kroz reportažu koja je prikazala njegov neobičan način života. Rođen u Novom Pazaru, završio je osnovnu i srednju školu u rodnom gradu, ali je odbio odlazak na fakultet, izrazivši želju da ostane na selu i bavi se stočarstvom na planini Golija.

 

Dane je privukao pažnju gledalaca kada se na televiziji pojavila reportaža o njemu, a njegova neobična priča zaintrigirala je devetnaestogodišnju Kristinu iz Sarajeva. Odlučila je da ga upozna i, usred zime, krenula put Golije. Njihova ljubavna priča pratila je filmski zaplet, a Dane je ispričao da ni on, ni Kristina, nisu verovali da će se zaista sresti.

 

 

Kristina je donijela spontanu odluku da napusti rodni grad Sarajevo, a da nije obavijestila roditelje gdje se nalazi, što ju je nagnalo da krene na put bijega. Tokom cijele noći, Dane je bio ispunjen neizvjesnošću, neprestano se pitajući hoće li se Kristina zaista pojaviti. Međutim, uprkos svemu, uspjeli su da se sastanu, što je dovelo do očaravajućeg početka ljubavne priče nalik na bajku.

 

 

Njihova veza bila je toliko jaka da su odlučili da provedu nevjerovatna tri dana zajedno, njegujući svaki trenutak koji su dijelili. Nakon ovog blaženog perioda, odlučili su da je vrijeme da Danea upoznaju sa Kristininim roditeljima, čineći značajan korak naprijed u njihovoj vezi. Dane, duboko zaljubljen u Goliju, ostao je nepokolebljiv na svom izabranom putu uprkos opredjeljenju za brak i dolasku njihovog sina Jovana. Ova izvanredna priča oslikava bezgraničnu prirodu ljubavi i potencijal za pronalaženje radosti na neočekivanim mjestima kao što je veličanstvena planina Golija.