U poslednje vreme, sve češće vidimo žene za volanom kamiona, a među njima se ističe Andrijana Kuzmanović (28) iz Brezovice kod Uba. Ona, vozeći kamion marki Iveco, prevozi opasne materije i ističe da zarađuje mnogo više od svojih poznanica koje rade u trgovini. Iako danas nije retkost videti žene u ulozi vozača, još uvek postoji mišljenje da je taj posao rezervisan za muškarce.

 

Andrijana naglašava da je posao profesionalnog vozača dobro plaćen i da se isplati, ali ističe i izazove koji idu uz to, kao što su odsustvo od kuće, spavanje u kabini, neredovno kupanje, što, kako kaže, ženama teže pada nego muškarcima. Ipak, ona ističe ljubav prema kamionima i uverena je da je mnoge žene zavide kada je vide za volanom.

 

 

 

Iako je po struci zubna tehničarka, Andrijana je promenila profesiju nakon šestomesečnog rada u bolnici. Kroz iskustvo u bolnici shvatila je da to nije ono čime bi želela da se bavi, i odlučila se za vozački posao, inspirisana dedom, profesionalnim vozačem.

 

 

Nakon polaganja vozačkog ispita, radila je kod porodičnih prijatelja, gde se suočila s prvobitnim nepoverenjem kolega zbog neiskustva. Ipak, nakon pet godina vožnje kamiona, njen rad je prepoznat, a među kolegama ne izaziva više čuđenje. Andrijana ističe da je posao vozača zahtevan, ali dobro plaćen, posebno ako se radi iz ljubavi. Trenutno živi u Subotici zbog ljubavi prema konju, koji troši deo njene plate.Andrijana smatra da je pronašla svoje mesto pod nebom, a njena priča odlučnosti i ljubavi prema poslu inspirativna je i dokaz da su i žene itekako sposobne za izazove u muškim domenima.