Barabara Bobak je stekla široku afirmaciju nakon romantične veze sa renomiranim vokalom Darkom Lazićem. Nakon njihovog kasnijeg razvoda, njena slava je doživjela neviđeni porast, privlačeći pažnju još veće publike. Uprkos raširenom uverenju da se njen uspeh može pripisati njenoj vezi i kasnijem raskidu sa Darkom, pevač, koji je trenutno u blaženom braku sa suprugom Katarinom, ostaje nezainteresovan za bilo kakve aspekte vezane za njegovu bivšu partnerku.

 

 

Naime, Darko je bio ispunjen bijesom zbog upita o Barbari i njenim izuzetnim dostignućima na polju vokalnog izvođenja. Barbara i ja smo razdvojeni duže od dvije godine i želim da naglasim da me ona uopće ne zanima.

 

 

Naša veza ne postoji, a ja sam zbunjen zašto bi me iko povezivao s njom. Ne mogu dovoljno naglasiti da nemam saznanja ili zabrinutost o njenoj popularnosti ili njenom nedostatku bez mog uticaja. Bitno je napomenuti da je imala i druge romantične partnere u prošlosti, te molim da se s njom ne porede i ne povezuju na bilo koji način, kako Lazić odlučno kaže. Inače, htio sam napomenuti da je Barbara jednom spomenula da je potražila pomoć psihoterapeuta zbog svojih iskustava sa Darkom.

 

 

U stvari, potražila sam stručnu pomoć prije raskida, ako budem potpuno iskrena (smijeh). Bila je to značajna prekretnica u mom životu, uzrokujući iznenadnu i drastičnu promjenu u mojim okolnostima. Prije toga, živjela sam životom koji bi se mogao smatrati sasvim idealnim, pa kad se dogodi ovako buran događaj, to je kao iznenadna eksplozija koja potpuno sve preokrene. Postalo mi je presudno da pronađem način da se krećem kroz sve to, a da pritom ne izgubim sebe. Nije svima bila neophodna, ali meni je bila. Naravno, tokom tih terapijskih seansi jesam razgovarala o raskidu, ali sam se udubila i u druge aspekte mog života koji su se odvijali istovremeno – ispričala je.