Vedrana Rudan, poznata hrvatska spisateljica, stekla je široko priznanje za svoju hrabru i neopravdanu upotrebu jezika, neustrašivo suočavajući pojedince sa surovim životom. Sa sklonošću da provocira svoju publiku, ona vješto u svoje riječi unosi sarkazam, ostavljajući trajan utjecaj na sve koji se susreću s njenim radom. Njen jedinstven pristup pripovedanju priča i neskrivena iskrenost doveli su je do slave ne samo u svojoj domovini, već i širom regiona. Kao svedočanstvo njene popularnosti, često je pozivana u goste u Srbiju, mesto gde je veoma uživa u posetama i druženju sa svojim obožavaocima.

 

Tokom njene nedavne promocije knjige, Vedranina popularnost je naglo porasla do te mjere da su televizijske mreže bile u žestokoj konkurenciji da je osiguraju za gosta u svojim emisijama, znajući da njeno prisustvo garantuje visoku gledanost. Boraveći u šarmantnom gradu Rijeci, prihvatila se ambicioznog projekta kupnje i potpunog uređenja trošne kuće smještene u slikovitom brežuljkastom kraju.

 

Rijetka je prilika da uputi poziv u svoj dom, a ipak je ljubazno primila tim Tanje Peternek u svoju izvanrednu kuću staru 400 godina, gdje je podijelila zadivljujuću priču o tome kako je izabrala ovaj stan za svoje prebivalište. Vedrana je otkrila da je njena početna namjera bila nabavka potpuno novog stana u Rijeci, ali je njen suprug nepokolebljivo izrazio nezainteresovanost da o tome čak i razmišlja, jer je predvidio da će je njena prevrtljiva priroda navesti da poželi skromniji stan za samo mjesec dana.

 

Tokom njihovog razgovora, on je otkrio da je uspješno locirao i nabavio određeni predmet. Međutim, nakon što ga je pregledala, bila je zaprepaštena njegovim stanjem, ali je ipak privučena. Izražavajući sopstveni interes da ga kupi, njen muž je priznao da ne želi da ima posla sa umešanim zanatlijama, često se odlučujući da se povuče u kafić kad god bi se pojavili.