Jedan od najupečatljivijih likova domaće komedije, Miodrag Petrović Čkalja, rođen je na sam Svetski dan šale, stvarajući simboličan početak priče koja će oblikovati decenije smeha i zabave. Kroz bogatu karijeru, ovaj komičar ostvario je status legendarnog zabavljača, dok je njegova ljubavna priča sa suprugom Dragicom postala sinonim za istinsku ljubav. Retka fotografija Miodraga Petrovića Čkalje sa suprugom Dragicom i njihovim sinom Čedomirom, koja je nedavno osvanula na Fejsbuk stranici “U vremenu starog Kruševca”, baca svetlo na njihovu privatnost iz mladosti.

 

Dragica, supruga Čkalje, predala se porodičnom životu nakon venčanja 1948. godine u Dvorani kulture “Božidar Adžija”. Njihov dom postao je centar ljubavi i podrške, dok je Čkalja, iako velika ličnost na estradi, svoju pažnju i energiju usmeravao ka porodici. U razgovoru s Dragicom otkrivamo da su živeli kao svaka druga porodica. Suprug je bio običan otac i suprug, koji je uživao u svakodnevnim zadacima poput snabdevanja kuće, plaćanja računa i brige o sinu Čedomiru.

 

Dragica je isticala svoje zadovoljstvo životom u senci Čkaljinog umetničkog sjaja, napuštanjem vlastite karijere zarad porodice. Njihova ljubavna priča, koja je trajala čak 60 godina, bila je obeležena uzajamnom podrškom i pažnjom. Supruga glumca otkrila je i intimne detalje iz njihovog svakodnevnog života, gde su Čkalja i sin, kako bi je zabavili, priređivali male porodične performanse. Iako je Čkalja bio neosporno prisutan u javnosti, njegova porodica uvek je bila u fokusu njegovog srca.

 

Nakon šest decenija bračnog zajedništva, Dragica ističe da je porodica uvek bila najvažnija, a ljubav prema Čkalji ostala je neprolazna, čak i nakon njegove smrti 2003. godine.