U filmu “Bolje od trčanja”, Žarko Laušević se našao u društvu američke glumice Claire Beckman, dok su na ekranu glumili partnere. U intervjuu za Glas Amerike, Claire Beckman se osvrnula na smrt poznatog glumca Žarka Lauševića i podijelila sjećanja na njihove suradničke poduhvate i trajno prijateljstvo.

Claire Beckman je izrazila da je osoba u pitanju posjedovala izuzetno visoku razinu karizme koja je bila zaista zavodljiva. Često ga je uspoređivala s Marlonom Brandom Istočne Europe kada ga je opisivala Amerikancima, ističući njegov šarmantni privlačnost, neodoljivu seksualnu privlačnost i urnebesan osjećaj za humor.

Prilika da sudjeluje u ljubavnoj priči isprepletenoj s obiteljskom dramom uz njega bila je kao ostvarenje sna za nju. Međutim, rastanak je bio izuzetno izazovan zbog duboke veze koja se razvija kada se sudjeluje u takvom intimnom projektu. Unatoč bliskosti koju su dijelili, između njih je postojalo bezbroj nesročenih osjećaja zbog jezičke barijere s kojom su se suočili. Beckman vjeruje da će ga zauvijek pamtiti kao velikodušnog, brzog misli i nevjerojatno inteligentnog glumca koji je iskazao ogromno gostoprimstvo i ljubaznost prema stranoj glumici poput nje.

Glumica je ispričala početni susret koji je imala s Lauševićem kada su se sreli na aerodromu. U godini 1989., snimanje našeg filma se poklopilo s proslavom Nove godine, što je rezultiralo ulaskom u godinu 1990. kada smo završili snimanje. Budući da je ovo bio moj prvi doživljaj rada na dugometražnom filmu, nisam mogla sakriti svoje uzbuđenje. Zanimljivo je da je moj lik u filmu bio glumac sapunice, a slučajno sam u to vrijeme zaista glumila u sapunici u New Yorku. Kako bih sudjelovala u filmu, morala sam uvjeriti producente da mi dopuste putovanje u Beograd.