Glumica koja osvaja srca publike, najpoznatija po ulozi Salvete u seriji “Kursađije”, doživljava svojevrsnu životnu dramu. Iako je napunila 52 godine, ostvarila je dugoočekivani san o majčinstvu. Njena voljena ćerka Darija ima neospornu važnost u životu Ljiljane Jakšić, pružajući neprocjenjivu radost. No, usred te sreće, Ljiljana je prošla kroz težak period kada je njen bivši partner neočekivano napustio njihov život tokom trudnoće. Iako je bilo izazovno, Ljiljanina otpornost i ljubav prema Dariji pomogli su joj da prevaziđe ovu tešku fazu.

 

Identitet oca Ljiljanine ćerke ostaje misterija, a njegova odluka da se udalji iz roditeljske uloge ostavlja trajnu prazninu u njihovim životima. Unatoč tome, trenuci kada Darija iskazuje ljubav prema majci pružaju Ljiljani utehu i zadovoljstvo. Ipak, duboka bol proizlazi iz činjenice da je očinska figura izabrala distanciranost, ostavljajući trag tuge u njihovim životima.

 

 

U drugom kontekstu, glumica Jovanka Bojković dijeli svoje iskustvo vantelesne oplodnje u zrelim godinama, dok je Jovanka sa 48 godina ostvarila san o majčinstvu. Ova priča naglašava snagu pojedinaca da se suprotstave društvenim normama i pronađu radost putem nekonvencionalnih putanja do roditeljstva.Na drugoj strani, Ljiljana Jakšić suočava se s izazovima i tugom zbog izbora oca Darije da se udalji. Ona priznaje neizvesnost situacije, ali ističe važnost ne namećanja roditeljstva. Unatoč bolnim trenucima, odlučna je pružiti Dariji ispunjeno i pozitivno iskustvo.

 

Svi se u nekom trenutku susrećemo s ovim okolnostima i za pojedince je ključno da se suoče s njima, prihvate ih i na kraju krenu naprijed. Salveta je u jednom trenutku naglasila najveći značaj prihvatanja i izrazila svoju tugu isključivo zbog nesretne sudbine svoje kćeri da odrasta bez oca. Izrazila je nedavno izrazila kajanje zbog odrastanja bez oca, međutim, jasno je dala do znanja da je odlučna dati sve od sebe kako joj ništa ne nedostaje uprkos ovoj nesretnoj okolnosti.

Oglasi - Advertisement