Popularni pevač Aca Lukas ponovo je privukao pažnju javnosti nakon što je otkrio detalje svog hapšenja tokom akcije “Sablja” 2003. godine zbog ilegalnog posedovanja pištolja. U nedavnom televizijskom intervjuu, Lukas je otvoreno podelio svoje iskustvo, otkrivši da je pištolj čuvao u spavaćoj sobi, tačnije u tašni svoje supruge. Kada je policija došla, odmah je izvadio oružje i predao ih, što je rezultiralo hapšenjem i odvođenjem u Centralni zatvor.

 

 

Lukas je opisao trenutak kada su ga doveli u zatvor oko tri-četiri ujutru, naglašavajući da ostali zatvorenici nisu znali za njegovo prisustvo. U ćeliji je doživeo neočekivano iznenađenje kada su četiri zatvorenika pokušavala da utvrde da li je zaista reč o poznatom pevaču. Ovo iskustvo je Lukasu bilo simpatično, ali istovremeno i neprijatno.

 

 

Izlazak iz zatvora doneo mu je slobodu, ali period nakon toga obeležen je porodičnom tragedijom – smrću njegovog oca. Lukas je priznao da se odrekao prava na žalbu i otišao u “Padinsku skelu”, gde su uslovi bili poput banje, omogućavajući mu treniranje napolju. Ipak, izlazak iz zatvora nije bio lak, budući da je pevač osećao bes i loše se osećao, a tragedija s gubitkom oca dodatno je opteretila njegov emotivni teret.

 

 

Iskrena priča koju je dao Ace Lukas dodatno je izazvala fascinaciju šire javnosti ličnim poslovima poznatog pojedinca, skrećući pažnju na različite prepreke sa kojima se pevač suočavao tokom burnog perioda svog zatočeništva i vremena provedenog iza rešetaka. . Istinito svjedočenje Ace Lukasa samo je pojačalo radoznalost javnosti za privatni život ove proslavljene ličnosti, otkrivajući mnoštvo izazova sa kojima se pjevač susreo tokom turbulentne faze hapšenja i kasnijeg zatvaranja.