Aleksandra Prijović redovno izvodi pesmu “Sačuvaj tajnu ljubavi moja” na svakom svom koncertu, a malo ko zna da je ta teška balada originalno otpevana od strane Dušana Kostića, koji je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine. Tragedija se dogodila na Pančevačkom mostu, gde je Kostić, kako se navodi u policijskom izveštaju, skočio s mosta oko 18:50 časova.

 

 

 

Dušan Kostić nije ostavio tragove svog tela, a na mestu događaja pronađena je samo njegova torbica s ličnim dokumentima. Nedelju dana nakon samoubistva, supruzi Nevenki i roditeljima Dušana stiglo je pismo s rečima “Mnogo vas volim, oprostite mi”, bez potpisa ili pečata.

Nevenka je izrazila svoje neslaganje s okolnostima oko Dušanove smrti, ukazujući na nelogičnosti i tajnovitost celog slučaja. Jedini svedok, radnik ŽTP Saša Veljković, nije bio siguran da je čovek koji je skočio bio Dušan, a deo oko samog skoka bio je obavijen misterijom. Torbica i dokumenta bili su potpuno suvi, dok je telo nikada pronađeno.Različite teorije kruže oko Dušanove smrti, uključujući sumnje u ubistvo prikriveno samoubistvom, verovanje da je bio depresivan zbog gubitka slave, kao i neobičnu ideju da je sam iscenirao svoje samoubistvo, nakon čega je pobegao iz zemlje zbog dugova.

 

Gordana Stojićević, najbolja prijateljica i koleginica Dušana, tvrdi da on nikada ne bi preduzeo takav korak. “On od mene nije krio ni najintimnije stvari. Bili smo kao rođeni brat i sestra… Ni danas ne mogu da prihvatim činjenicu da Duška nema”, izjavila je Stojićević. Okolnosti oko smrti Dušana Kostića i dalje su obavijene velom neizvesnosti i zagonetnih elemenata, pleneći radoznalost mase na duži vremenski period.