Incident na aerodromu “Haneda” u Tokiju, gde je avion kompanije “Japan Airlines” zahvaćen vatrom nakon sudara s drugim avionom, izazvao je šok i paniku. Snimak iz unutrašnjosti aviona prikazuje dramu koja se odvijala, s putnicima i posadom suočenim s opasnim situacijama. Bivši komercijalni pilot, Rodžer Vajtfild, izrazio je divljenje posadi zbog hrabrog i brzog evakuiranja svih putnika, ocenivši to kao izuzetno retku i čudesnu reakciju u sličnim okolnostima.

 

 

U dramatičnom incidentu na aerodromu “Haneda” u Tokiju, avion kompanije “Japan Airlines” zapalio se prilikom sletanja nakon sudara s drugim avionom. Na društvenim mrežama pojavio se zastrašujući snimak iz unutrašnjosti aviona, prikazujući dramatičnu situaciju gde spoljašnjost letelice gori, dok je unutrašnjost ispunjena gustim dimom.

 

 

 

Rodžer Vajtfild, bivši komercijalni pilot, izjavio je za Skaj News da je čudo što su svi putnici i članovi posade preživeli ovu nesreću. Snimak koji je napravio jedan od putnika prikazuje avion u plamenu dok se kreće pistom, a dim kulja kroz zadnja vrata, sugerirajući da je vidljivost unutar aviona bila gotovo nula.Vajtfild je naglasio da je izvlačenje svih putnika iz aviona u takvim okolnostima bilo izuzetno teško izvodljivo i nazvao to čudom. “Japan Airlines” je potvrdio da su svi 367 putnika i 12 članova posade evakuisani.

 

 

Agencija Kjodo, pozivajući se na tokijske vatrogasce, izvestila je da su pronađeni članovi posade aviona japanske Obalske straže sa kojim se srušila letelica “Japan Airlines”. Pilot aviona Obalske straže uspeo je da se evakuiše, dok su ostali članovi posade označeni kao nestali, a njihovo stanje nije bilo navedeno.Iako je “Japan Airlines” potvrdio da su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani, situacija postaje složenija s nestankom članova posade aviona japanske Obalske straže, koji je bio u sudaru s avionom kompanije “Japan Airlines”. Očekuje se dalje istraživanje i detalji o stanju nestalih članova posade.