Ako tražite plan prehrane koji vam omogućuje osjećaj sitosti i pomaže u skidanju neželjenih kilograma, ne tražite dalje od Palenta dijete. Ovaj četverodnevni program obećava sitost i brz gubitak težine.

Ovaj jelovnik omogućit će vam da se oprostite od viška kilograma!

Iako je žuto kukuruzno brašno tipičan izbor za pripremu palente, zamjena bijelim kukuruznim brašnom također će dati izvrsne rezultate.

Palenta ima visok sadržaj vlakana, što joj omogućuje da učinkovito popunjava crijeva upijajući vodu i šireći se, što rezultira produljenim osjećajem sitosti.

Ako se suzdržite od dodavanja punomasnog sira, vrhnja ili slanine, porcija od sto grama kuhanog kukuruznog brašna sadržavat će samo 70 kalorija.

Jedna šalica žutog kukuruznog brašna sadrži značajnu količinu vlakana, otprilike 8,5 g, što čini 34 posto preporučenog dnevnog unosa za žene i 22 posto za muškarce.

Vlakna su poznata po svojoj sposobnosti da potiču zdravo mršavljenje. Pomažu u reguliranju probave i pružaju dugotrajan osjećaj sitosti, čime učinkovito sprječavaju prejedanje.

Za uspješno mršavljenje preporuča se održavati dnevni unos kalorija od približno 1500 kalorija. Uz Palenta dijetu, ovaj plan neće biti ugrožen.

Ponedjeljak:

Doručak: 100 g palente uz šalicu nemasnog jogurta i svježi krastavac.
Ručak: 100 g palente uz 50 g mladog sira i zrelu rajčicu.
Večera: 100 g palente uz šalicu kefira.
Za pripremu palente trebat će vam dvije šalice vode, sol, dva jaja i dvije žličice sezamovih sjemenki na svakih 100 grama palente. Kada posoljena voda proključa, brzo dodajte palentu, pazeći da je dobro promiješana i bez grudica, prije nego što dodate svježe umućena jaja. Nakon što palenta postigne željenu gustoću, dodajte dvije žličice lagano prženih sjemenki sezama.

Utorak:

Doručak: 200 g palente uz šalicu nemasnog jogurta i porciju krastavca.
Ručak: 200 g palente uz 50 g mladog sira i svježu rajčicu.
Večera: 100 g palente uz šalicu kefira.

Srijeda:

Doručak: 200 g palente uz šalicu nemasnog jogurta i svježi krastavac.
Ručak: 200 g palente uz 50 g mladog sira i svježu rajčicu.
Večera: 200 g palente uz šalicu kefira.

Četvrtak:

Doručak: 200 g palente uz šalicu nemasnog jogurta i krastavac.
Ručak: 300 g palente uz 50 g mladog sira i svježu rajčicu.
Večera: 200 g palente uz šalicu kefira.

Ovaj plan prehrane ne samo da omogućava osjećaj sitosti zbog visokog sadržaja vlakana u palenti, već također osigurava da unosite nizak broj kalorija. Održavanje niskokalorične dijete ključ je za učinkovito mršavljenje.

Jedna od ključnih prednosti palente je njena svestranost. Možete je pripremiti na različite načine, dodajući različite sastojke kako biste obogatili okus. No, važno je zapamtiti da se tijekom dijete trebate suzdržati od dodavanja visokokaloričnih dodataka poput maslaca, sira ili vrhnja.

Dnevni unos palente uz druge zdrave dodatke poput jogurta, kefira i svježeg povrća može vam pomoći da ostanete na pravom putu prema postizanju svojih ciljeva mršavljenja.

Osim što pomaže u mršavljenju, palenta je  odličan izvor energije zbog svojih kompleksnih ugljikohidrata koji se polako razgrađuju. Redovitim konzumiranjem palente, možete poboljšati probavu zahvaljujući visokim sadržajem vlakana. Kombiniranje palente s raznovrsnim povrćem i nemasnim proteinima stvara uravnotežen obrok koji podržava cjelokupno zdravlje.

Na kraju, važno je napomenuti da je svaka dijeta uspješna samo ako se pridržavate osnovnih pravila zdrave prehrane i redovite tjelesne aktivnosti. Ova dijeta može biti odličan početak vašeg puta prema zdravijem tijelu, ali je važno da je kombinirate s dugoročnim zdravim navikama. Pratite ovaj plan s disciplinom i odlučnošću, i uživajte u rezultatima koje će donijeti!