Kristina Filips danas predstavlja veliku inspiraciju mnogima, nakon što je nekada bila među najtežim ženama na svetu, pri čemu su joj lekari morali da skidaju po 20 kilograma masti samo sa nogu.

Kristina Filips (32) iz Misisipija nekada je bila najdeblja devojka na svetu, unoseći čak 7.000 kalorija dnevno. Nije mogla da se gleda u ogledalu, ali nije imala ni kontrolu kada je reč o nezdravoj hrani. Dve godine nije izlazila iz kuće, a posle nekoliko koraka imala je osećaj da će se ugušiti. Kada je u svojim dvadesetim godinama dostigla težinu od 338 kilograma, shvatila je da mora nešto da promeni zbog sve ozbiljnijih zdravstvenih problema. Njena transformacija, koju je pratio ceo svet, rezultirala je gubitkom neverovatnih 260 kilograma.

Kristina je često isticala da se osećala zarobljeno u svom ogromnom telu, a za svoje probleme krivila je majku i tadašnjeg supruga Zaka koji su joj ne samo kupovali obroke brze hrane, koje je obožavala, nego su joj dozvoljavali da se prejeda.

U jednom trenutku više nije mogla da izdrži i obratila se lekarima za pomoć. Lekari su joj rekli da tolike količine masnih naslaga mogu biti uklonjene samo hirurškim putem, ali da bi operacija bila moguća, prvo je morala da smrša. Tako je započela Kristinina neverovatna transformacija 2014. godine, smršavši neverovatnih 243 kilograma.

Njenu borbu i promenu pratio je svetski rijaliti program, gde je predstavljena kao devojka koja ima više od 200 kilograma. “Zarobljena sam u ovom telu u kojem ne želim da budem”, rekla je Kristina producentima emisije.

Lekari su joj pre 10 godina uradili operaciju želuca. Međutim, to nije bilo dovoljno, jer je u organizmu imala velike količine masnih naslaga koje su morale biti uklonjene hirurški. Prema pisanju američkih medija, samo sa svake noge su joj uklonili po 20 kilograma masti.

Sada je Kristina potpuno drugačija osoba. Ima 83 kilograma, što znači da je izgubila dve trećine svoje nekadašnje kilaže. Rado deli svoje fotografije na društvenim mrežama. Ostvarila se i u ulozi majke dva sina, a tokom trudnoće uspela je da ne dobije prekomernu težinu, pa može da kaže da je konačno pobedila sebe.

Ipak, Kristina se sada suočava sa strahom da joj se težina ne vrati. Svaki put kada vidi da je dobila dva ili tri kilograma, prestaje da jede po nekoliko dana kako bi sprečila ponovno gojenje. “Svaki put kada bih videla da sam se ugojila, prestajala bih da jedem na nekoliko dana. Bojala sam se da ću ponovo biti zarobljena u kući i da neću moći normalno da živim”, iskrena je Kristina.

Tokom mukotrpnog procesa mršavljenja, nije imala adekvatnu podršku tadašnjeg supruga Zaka. Često su se svađali, što je kod Kristine izazivalo anksioznost. “Shvatila sam da je to moja borba i da ne mogu računati na Zaka”, istakla je. Na kraju su se razveli, što se ispostavilo kao sjajna odluka za nju jer je pronašla čoveka s kojim sada uživa. Osnovali su divnu porodicu i roditelji su dva dečaka, a jedno drugom su najveći oslonac u svemu.

Kristina se sada oseća sjajno što konačno može da uradi sve što poželi. “Ranije nisam mogla da hodam i već posle nekoliko koraka bih se zadihala. Sada se osećam sjajno i u stanju sam da uradim skoro sve što poželim”, rekla je Kristina.

Ova srećna i nasmejana mlada mama svakodnevno dobija komentare divljenja na društvenim mrežama. Samo neki od njih su:

“Toliko si lepa i inspirativna da sam to morao da ti napišem. Svaka ti čast kako si uspela da smršaš.”
“Ako si ti uspela, onda mogu i ja. Hvala ti što si podelila svoje iskustvo.”
“Izgledaš neverovatno. Ti si moja inspiracija.”
Danas, Kristina je presrećna žena koja se ostvarila u ulozi majke i služi kao velika motivacija drugima.