Ova molitva je široko priznata kao jedan od najmoćnijih zaziva za privlačenje obilja i finansijskog prosperiteta. Kad god se nađete pred izazovnim okolnostima ili periodom finansijskih poteškoća, izgovorite ove osnažujuće riječi s nepokolebljivom vjerom i uvjerenjem. U okviru hrišćanstva postoji molitva najveće moći kada je u pitanju privlačenje finansijskih blagoslova.

 

 

 

Ova posebna molitva je usmjerena prema Svetom Spiridonu, izvanrednoj osobi poznatoj po svojoj izvanrednoj sposobnosti da čini čuda. Tokom svog vremena na Zemlji, pokazivao je izuzetan talenat za lečenje pojedinaca obolelih od naizgled nepremostivih bolesti, a njegove isceliteljske moći nisu bile ništa drugo do izuzetne.

 

Sa poniznošću i poštovanjem, oni traže njegovu pomoć u snalaženju u složenosti svojih finansijskih borbi, tražeći utjehu i vodstvo u njegovoj božanskoj mudrosti. Ponizna srca, oni priznaju vlastita ograničenja i prepoznaju svoje oslanjanje na božansku intervenciju Svetog Spiridona. Ponizno ga mole da ih vodi ka prilikama koje će im omogućiti da prebrode svoje finansijske terete, vjerujući u njegovo beskrajno saosjećanje i sposobnost da im ublaži tegobe. Svojim molitvama traže ne samo materijalno obilje, već i mudrost i snagu da efikasno upravljaju svojim finansijskim resursima.

 

 

“O blaženi Sveti Spiridone!

Molite se za milost Boga čovečanstva, neka nas ne osudi po našim bezakonjima, ali neka učini s nama svojom milošću. Zamolite nas, sluge Božije (imena), od Hrista i Boga naš miran, spokojan život, zdravlje duha i tijela. Izbavi nas od svih nevolja duše i tijela, od svake klonulosti i đavolskih kleveta.Seti nas se na prestolu Svemogućeg i moli Gospoda, neka nam podari oproštenje mnogih naših grijeha, podari nam ugodan i miran život, ali podari nam bestidnu i mirnu smrt i vječno blaženstvo u budućnosti, neka nam neprestano šalje slava i hvala Ocu i Sinu i Duhu Svetome, sada i uvek i u vekove vekova.”