Sve što vam treba je ulje za bebe. Ako nakratko obrišete nerđajući čelik krpom ili vatom sa nekoliko kapi ulja za bebe, mrlja će magično nestati. Osim toga, pruža zaštitni sloj!
Frižideri, šporeti, aspiratori, tosteri…mnogi kuhinjski aparati su napravljeni od nerđajućeg čelika, što unosi dozu modernosti i luksuza u vaš dom, ali ima i jedan veliki nedostatak – ne podnosi često dodirivanje jer će svi otisci prstiju biti ostavljen. Vidljivo odmah.
Zato se mnogo vremena i truda ulaže u čišćenje ovih uređaja kako bi u svakom trenutku izgledali besprijekorno sjajni i čisti.


Naravno, kuhinje su namijenjene za korištenje, tako da ne možete učiniti ništa da spriječite da se tu i tamo pojave frustrirajuće mrlje. Ove tragove možete očistiti sa malo vode sa sapunom i mahnito ih obrisati svaki put kada neko dotakne šporet, frižider ili napu, ali to nije neophodno.
Rešenje je mnogo jednostavnije, a verovatno ga već imate u svom kupatilu, piše Krstarica. Iako je prvenstveno za upotrebu na koži, odličan je i kao sredstvo za uklanjanje jakih mrlja.
Ako već imate dječje ulje, nema potrebe trošiti novac na skupa i brojna sredstva za čišćenje koja sadrže razne štetne kiseline. Ne samo da štedite novac, već štedite i zdravlje i životnu sredinu.