Prema izvještajima međunarodnih medija, čini se da postoji zategnut odnos između Kate Middleton i Meghan Markle. Vjeruje se da se nakon što je Marklova otišla iz Engleske i odbacila svoju lojalnost kraljici, našla upletena u sukobe. Ovi sukobi nisu bili ograničeni na njenog svekra, kralja Čarlsa, i njenog zeta, princa Vilijama. Začudo, sukobila se i sa svojom snahom, princezom od Velsa, Kejt Midlton.

Zanimljivo je da Marklova i Middleton dijele mnoge sličnosti, a evidentno je da se čak i njihove modne preferencije međusobno usklađuju. Zbog nedostatka komunikacije između supruga princa Harija i Williama u proteklih nekoliko godina, nikoga ne čudi kada se vide zajedno u javnosti kako oblače nevjerovatno sličnu odjeću. Ova dosljedna sličnost u njihovim modnim izborima služi kao odraz njihovog nepovezanog odnosa i dodatno naglašava njihovu daleku vezu.

Jasno je da posjeduju značajnu dozu empatije prema dizajnerskom zanatu, kao i snažnu sklonost ka oblačenju njegovih kreacija, iako su potpuno svjesni da će i šira javnost i mediji neminovno praviti poređenja među njima.  Iako je važno napomenuti da kaputi možda nisu potpuno identični, oni dijele upadljivu sličnost u smislu njihovog ukupnog kroja i dizajna. Međutim, vrijedi spomenuti da se Meghanin kaput ističe zbog nešto kraće dužine i jedinstvenog nabora, koji dodaje dodatan dodir elegancije i individualnosti njenom ansamblu. Možete li, molim vas, produžiti ovo?

Ovratnik princeze dizajniran je u stilu koji je inspirisan ruskom modom, dok ovratnik vojvotkinje odiše određenim nivoom gracioznosti i sofisticiranosti. Obje osobe bez napora skidaju odjeću, jer daju prioritet svom ličnom prostoru i pridržavaju se režima zdrave prehrane.Uz gracioznost i staloženost, oboje odišu osjećajem ponosa kada oblače ovu odjeću. Kao rezultat toga, samo istinski entuzijasti mogu istinski razaznati ko od ove dvije osobe zaista odiše dotičnom odjećom.