Princ Vilijam i Kejt Midlton nedavno su podelili zadivljujući crno-beli portret koji prikazuje suštinu njihove prelepe porodice, baš na vreme za svečane praznike. Međutim, orlovski posmatrači nisu mogli a da ne primjete da je princeza Charlotte, sa nepunih 8 godina, bila postavljena ispred svojih roditelja i starije braće, što je izazvalo val negodovanja među određenim pojedincima.

 

 

Ovi kritičari su sugerirali da strateški aranžman podrazumijeva suptilan naglasak na autoritetu braće i dominaciji nad njihovom mlađom sestrom. Rachel Maltese, istaknuta američka glumica, oglasila se na raznim društvenim mrežama, prije svega Twitteru, kako bi izrazila svoje snažno neodobravanje u vezi s gore navedenim postavkama. Hrabro je ustvrdila da samo postavljanje Charlotte na stolicu insinuira da društvo gleda na žensko dijete kao na manje značenje u odnosu na njenog muškog kolegu. Ova izjava koja je izazvala razmišljanje izazvala je talas odgovora kolega korisnika, a neki pojedinci su je označili kao “neukusnu” i sugerisali da je porodica namjerno nastojala naglasiti hijerarhijsku strukturu u svom domaćinstvu.

 

Međutim, značajan broj pojedinaca je odmah odgovorio na ove primjedbe, artikulirajući svoje neslaganje prema takvoj perspektivi. Kritike su se prvenstveno kretale oko ideje da ovi komentari pokazuju pretjerano analitički način razmišljanja, naglašavajući beznačajnost fiksiranja na trivijalne detalje.

 

Pristalice princa Vilijama su istakle da je on ranije isticao prioritet koji stavlja svojoj porodici, tvrdeći da ovaj portret samo označava uobičajeni aspekt njihove praznične tradicije. Mišljenja o ovom pitanju mogu se razlikovati, ali je evidentno da je svaka fotografija na kojoj je prikazana kraljevska porodica pomno ispitana od strane javnosti, što dovodi do različitih tumačenja i zaokuplja nepodijeljenu pažnju društva. Ove slike ne samo da očaravaju gledaoce svojom vizuelnom privlačnošću, već služe i kao sredstvo za prenošenje značajnih poruka.