Oglasi - Advertisement

Zorica Gorčevska, ožalošćena majka tragično preminule Vanje, na svom fejsbuk profilu prisustvovala je srceparajućem događaju . Samo osam dana nakon razornog otkrića beživotnog tela svoje voljene ćerke, Zorica je našla utehu u izražavanju svoje duboke tuge kroz niz simboličnih radnji. Njen Facebook profil, nekada ispunjen radosnim uspomenama i živopisnim snimcima života njene porodice, doživio je drastičnu transformaciju. Nekada živahni profil i naslovna fotografija sada su zamijenjeni mračnim crnim pozadinama, služeći kao dirljivi vizuelni prikazi ogromnog bola i nezamjenjivog gubitka koji je zadesio njenu razorenu porodicu.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

 

Nadalje, treba napomenuti da je Zorica namjerno izbrisala iskrenu molbu koju je uputila na društvenim mrežama, očajnički tražeći pomoć u pronalaženju voljene kćerke. U tom trenutku, bez nje, tragična istina se već desila – Vanja je tragično izgubila život. Ovo žalosno djelo od tada se urezalo u kolektivno pamćenje, služeći kao opsjedavajući podsjetnik na dane kada su optimizam i iščekivanje pozitivnog rješenja još uvijek bili u srcima svih uključenih.

 

 

Tragično, mučan incident sa mladom Vanjom dogodio se 27. novembra kada je izlazila iz zgrade u Skoplju. Srceparajuće, njeno beživotno tijelo otkriveno je 3. decembra, donoseći ogromnu tugu i tugu svima koji su je poznavali. Uprkos proteklom vremenu, sveobuhvatni obdukcijski izvještaj sudske medicine tek treba da bude finaliziran i objavljen, ostavljajući mnoga neodgovorena pitanja koja ostaju u glavama zabrinutih pojedinaca.

 

 

U svetlu ovog gnusnog zločina, organi reda su preduzeli brze mere, što je rezultiralo privođenjem pet osoba, među kojima je i Vanjin otac Aleksandar, koji se trenutno nalaze u pritvoru. Među osumnjičenima, Ljupčo Palevski – Palčo je identifikovan kao organizator ovog gnusnog čina i priveden je u Turskoj. Međutim, složen proces izručenja je još uvijek u toku kako bi se osigurao njegov povratak pred lice pravde u odgovarajućoj jurisdikciji.

Oglasi - Advertisement