Zorica Gorčevska, ožalošćena majka tragično preminule Vanje, na svom fejsbuk profilu prisustvovala je srceparajućem događaju . Samo osam dana nakon razornog otkrića beživotnog tela svoje voljene ćerke, Zorica je našla utehu u izražavanju svoje duboke tuge kroz niz simboličnih radnji. Njen Facebook profil, nekada ispunjen radosnim uspomenama i živopisnim snimcima života njene porodice, doživio je drastičnu transformaciju. Nekada živahni profil i naslovna fotografija sada su zamijenjeni mračnim crnim pozadinama, služeći kao dirljivi vizuelni prikazi ogromnog bola i nezamjenjivog gubitka koji je zadesio njenu razorenu porodicu.

 

 

Nadalje, treba napomenuti da je Zorica namjerno izbrisala iskrenu molbu koju je uputila na društvenim mrežama, očajnički tražeći pomoć u pronalaženju voljene kćerke. U tom trenutku, bez nje, tragična istina se već desila – Vanja je tragično izgubila život. Ovo žalosno djelo od tada se urezalo u kolektivno pamćenje, služeći kao opsjedavajući podsjetnik na dane kada su optimizam i iščekivanje pozitivnog rješenja još uvijek bili u srcima svih uključenih.

 

 

Tragično, mučan incident sa mladom Vanjom dogodio se 27. novembra kada je izlazila iz zgrade u Skoplju. Srceparajuće, njeno beživotno tijelo otkriveno je 3. decembra, donoseći ogromnu tugu i tugu svima koji su je poznavali. Uprkos proteklom vremenu, sveobuhvatni obdukcijski izvještaj sudske medicine tek treba da bude finaliziran i objavljen, ostavljajući mnoga neodgovorena pitanja koja ostaju u glavama zabrinutih pojedinaca.

 

 

U svetlu ovog gnusnog zločina, organi reda su preduzeli brze mere, što je rezultiralo privođenjem pet osoba, među kojima je i Vanjin otac Aleksandar, koji se trenutno nalaze u pritvoru. Među osumnjičenima, Ljupčo Palevski – Palčo je identifikovan kao organizator ovog gnusnog čina i priveden je u Turskoj. Međutim, složen proces izručenja je još uvijek u toku kako bi se osigurao njegov povratak pred lice pravde u odgovarajućoj jurisdikciji.