Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je, na osnovu krivične prijave MUP-a, Policijska stanica Palilula pokrenula istragu protiv E.A (20 godina) zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici.

Kako je ranije pomenuto, E.A. je, navodno, početkom aprila primenio nasilje prema svojoj vanbračnoj supruzi, nakon svađe za vreme ručka, udario ju je u predelu nogu akušera-ginekologa povređena žena Konstatovano je da ima hematom.

– 28. aprila 2024. godine nakon saslušanja osumnjičenog. On se 2006. godine u prisustvu branioca po službenoj dužnosti branio sa slobode i negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret i podnio prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora od 30 dana koji je sadržavao sledeće: , u nekim posebnim okolnostima, sloboda okrivljenog može uticati na svedoke koje je potrebno ispitati u toku postupka, odnosno svedoka žrtve – verenicu osumnjičenog i druge članove zajedničke porodice.

Istog dana, Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je osumnjičenom određen pritvor, navodi se u saopštenju tužioca. U toku dokaznog postupka, tužilaštvo će preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi utvrđivanja pravilnog i potpunog činjeničnog stanja, a zatim donijeti odluku o daljem postupanju.

“PILA SAM JOGURT SA LANOM SVAKO JUTRO, 2 NEDELJE I OČISTILA CREVA: Kad sam stala na vagu, zanemela sam od šoka”

“Kada sam bio klinac, nisam mnogo obraćao pažnju na to šta jedem, a nisam ni posebno voleo da jedem. Međutim, kada sam bio student, počeo sam da jedem mnogo brze hrane i grickalica. Kada sam Počeo sam da radim i da se krećem, počeo sam da jedem mnogo.” Odlazak od roditelja, a onda su počeli da imaju problema, hteo sam da pazim šta jedem, ali meni je bio problem da nađem vremena, da se organizujem i da se naći volju. ” Dodala je da je do tada počela da se deblja i da je njeno tijelo sve više nesposobno da podnese lošu hranu. “Znao sam da moram nešto da promenim… Kao i svi drugi u doba kompjutera, odlučio sam da potražim rešenje za svoj problem na internetu i recept za lan!” “Nikad prije nisam jeo te čudne sjemenke i nisu mi izgledale posebno privlačne…ali, odlučila sam da probam! Ostavite ih preko noći i poslužite kao sluzavu masu ujutro Recepti koji se jedu u komadima nisu izvodljive.”

Zato kupuje laneno brašno jer se, za razliku od cijelog sjemena, lako probavlja i može ga pronaći u svakoj dobro snabdjevenoj prodavnici zdrave hrane. „Svako jutro sam pila šolju jogurta i kašičicu mlevenog lana, a ubrzo sam primetila da su mi stolice redovnije, stomak manje naduvan i, na kraju, najvažnije: posle dve nedelje, kada je zgazila. na vagi, bila je prijatno iznenađena kada je otkrila da je smršala dva kilograma! Evo efekata lana na organizam: Laneno seme je bogato proteinima, rastvorljivim vlaknima, mineralima gvožđa i cinka, a sadrži i vitamine B1, B2, C, E i provitamin A. Koristi se kao dodatak žitaricama i pogodan je za osobe na dijeti ili osobe koje žele bolje očistiti organizam.

Odličan laksativ

Budući da su bogate uljem i vlaknima, ove sjemenke su i odličan laksativ. Omega 3 masne kiseline koje se nalaze u lanu imaju protuupalna svojstva. Mnoge kliničke studije su pokazale da ova biljka može pomoći kod visokog holesterola i nekih problema sa srčanim oboljenjima.

Miran stomak

Lan je odličan način za smirivanje želuca, obnavljanje sluzokože i poboljšanje zdravlja. Sva njegova ljekovita svojstva nalaze se u sluzi. Prekriva oboljelu sluznicu želuca, štiteći i ublažavajući upalu.