Brižit Bardo, francuska filmska ikona rođena u Parizu pre 89 godina, ostavila je neizbrisiv pečat u svetu zabave. Poznata po svom nekonvencionalnom pristupu životu, glumačkoj karijeri, i ljubavi prema životinjama, Bardo je i danas prisutna u medijima kao ličnost koja je živela bez stega društvenih normi.Svojim izuzetnim izgledom, plavim očima, i bujnim kosama, Brižit Bardo je osvojila srca gledalaca širom sveta. “Svoju mladost i lepotu sam dala muškarcima. Sada dajem svoju mudrost i iskustvo životinjama,” izjavila je jednom prilikom, otkrivajući svoju strast prema životinjama.

 

 

Bardo danas živi u Parizu, okružena čak 220 mačaka, 30 pasa, 250 koza, i bezbroj zečeva i magaraca. Njena kuća je pretvorena u azil za životinje, gde uživa u deljenju svoje ljubavi sa četvoronožnim prijateljima.

 

 

Oduvek je bila poznata po svojoj hrabrosti i neustrašivosti, odbijajući estetske korekcije i tvrdeći da želi ostati autentična. “Previše je smešno izigravati mladost kada je očigledno da sam ostarila,” izjavila je. Brižit Bardo je jedna od retkih glumica koja nije imala problema sa kilogramima, bila je samosvesna i otvorena po pitanju svog tela.Njena karijera je bila obeležena kontroverzama i provokacijama. U Njujorku su sveštenici zabranjivali gledanje filmova sa Brižit Bardo, dok ju je Vatikan opisivao kao “zlo”. Njena filmografija je bila zasićena scenama koje su izazivale polemike, ali je Bardo uvek bila dosledna svom izrazito slobodnom pristupu.

 

Osim po filmskom stvaralaštvu, Bardo je bila poznata i po ljubavnim vezama, uključujući turbulentne brakove sa rediteljem Vadimom i kasnije sa Žakom Šarijeom. Imala je aferu sa kolegom Džan Lujom Trentinjanom, a odbijala je da živi po društvenim normama.Brižit Bardo je živela hrabro, neustrašivo, i sa izuzetnim duhom. Njen doprinos svetu filma i njen nekonvencionalni životni stil čine je nezaboravnom ličnošću u svetu zabave.