Srpska pevačica nastupila je u emisiji, koja je po predviđenom programu zakazana za danas (nedelja, 03.12). Isječak iz njenog intervjua koji raspravlja o temi podjela ukorijenjenih u nacionalnosti i vjeri kruži raznim platformama društvenih medija. U najavnom snimku emisije objavljenom na TikTok-u, Marija izražava svoj veliki prezir prema bilo kakvom obliku distribucije.

 

 

 

Nastavila je izražavajući svoju snažnu nesklonost podjelama na osnovu nacionalnosti, vjerske pripadnosti ili ličnih uvjerenja. Jedan značajan primer je moja baka Draginja, koja je poreklom iz Šumadije, kragujevačkog kraja. Tražila je utjehu u Isusu Kristu, dok je moj djed, pobožni musliman, pronašao utjehu i vodstvo kroz svoje obožavanje i dove Allahu. I tako dalje“, izjavila je, nastavljajući svoje misli.

 

 

U svom objašnjenju otkrila je da joj je odgoj naučio vrijednu lekciju u nekategoriziranju ljudi, jer je čvrsto vjerovala da se pojedinci mogu razvrstati samo u dvije različite grupe – one koji su vrli i one koji su nedostojni. U svojoj završnoj izjavi istakla je hitnu potrebu za jedinstvom među ljudima na Balkanu, izražavajući neizvjesnost u pogledu bilo koje druge sile ili entiteta koji bi ih mogao efikasno spojiti ako ne i muziku. Prepoznajući široko rasprostranjenu eksploataciju koju doživljavaju pojedinci u regionu, ona je naglasila ključnu ulogu koju muzika igra u negovanju solidarnosti i saradnje.

 

 

Ističući potencijalnu moć muzike kao ujedinjujuće sile, pozvala je na kolektivne napore da se premoste podjele i razlike koje postoje na Balkanu, naglašavajući važnost okupljanja za boljitak svih. Uticaj njene poruke bio je toliko ogroman da je izazvala ogroman priliv pozitivnih komentara, s nekoliko primjera uključujući fraze poput “Ne možemo se zasititi Marijinog divnog prisustva”, “Ona je zaista izuzetna osoba” i “Maro , zaista ste još jednom nadmašili sebe.”