Feđa Stojanović, poznati srpski glumac, preminuo je u maju 2021. godine u svojoj 73. godini, ostavljajući iza sebe bogat glumački opus i život ispunjen ličnim tragedijama. Iako je retko govorio o svom privatnom životu, saznali smo da je Feđa pretrpeo tešku bolest, tumor na bubregu, zbog čega mu je bubreg odstranjen. Nažalost, umesto potpunog oporavka, glumac je preminuo.Feđa Stojanović, pored izuzetnog glumačkog talenta, nosio je teret ličnih tragedija koje su obeležile njegov život. Njegova odlučnost da se oporavi od teške bolesti i dalje ostaje inspiracija, dok se njegova porodična priča pretvara u duboku emotivnu dramu koja će zauvek biti upamćena u svetu umetnosti.

 

Feđa je bio u braku dva puta, a iz prvog braka sa ljubavlju iz Gimnazije dobio je sina Uroša Stojanovića, koji je postao reditelj. Uroš je umro neočekivano u svojoj 44. godini, predstavljajući veliku tragediju za Feđu. Glumac je otkrio da je sin bio ekscentrična osoba i da se nisu mogli pomiriti sa razvodom njegovih roditelja.

 

 

Feđa je doživeo još jedan udarac sudbine kada mu je sin zabranio da ga zove, tvrdeći da će se u Srbiju vratiti jedino u sanduku. Ova zabrana kontaktiranja telefonom trajala je devet godina, a Feđa je saznavao o sinovljevim dešavanjima isključivo putem mejlova.

 

 

 

Feđin sin je živeo u Americi, gde se oženio, ali nije obavestio nikoga o tom činu. Feđa je otkrio da je sin bio razočaran u ljude u Srbiji nakon filma “Čarlston za Ognjenku” te je izjavio da se sin iz Amerike vrati samo u metalnom kovčegu. Nažalost, ova proročka izjava se obistinila, predstavljajući tužan kraj za glumačku legendu i njegovu porodičnu dramu.