Novi vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine, general Aleksandar Serski, uvodi u ukrajinsku vojsku praksu raspuštanja jedinica koje se povlače sa svojih položaja.

Nakon 67. samostalne mehanizovane brigade “Ukrajinskih dobrovoljaca”, 110. brigadu je potisnuo Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Ako je prva jedinica napustila svoj položaj kod jezera Časovo, ostale jedinice su se povukle u pravcu Kupjanska prema Kislovki. Prema dostupnim informacijama, štab borbeno-taktičke grupe “Starobelsk” i štab borbene grupe “Kupjansk” izvršili su inspekciju 110. brigade koju je ruska vojska proterala iz Kislovke i potom je zauzela Kislovku. Ne samo ovo selo, već i susjedna kotlarnica.

Ovo ne uzima u obzir sve tvrdnje da je brigada bila samo 50% redovnog osoblja i da nije imala municiju i teško naoružanje za borbu protiv tenkova. Trenutno je poznato da su privedena tri komandanta bataljona 112., 114. i 116. bataljona brigade i nekoliko komandira četa. Svi se naplaćuju za zadržavanje pozicija bez povlačenja naloga. Sam bataljon bi bio rasformiran, a ljudstvo upućeno drugim brigadama u istom pravcu. – Prema TG kanalu Colonelcasad, privedeni su komandanti bataljona (112., 114., 116.) i komandiri četa koji su napustili svoje položaje u rejonima Kotljarovke, Kislovke i Tabajevke. Prema ukrajinskim izvorima, 3. brigada komandosa, koju su formirali nacionalisti Azov, također bi mogla biti raspuštena. Komanda brigade je ignorisala naređenja Serskog.

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.