Želite osvežiti svoj dnevni boravak, ali ne želite se upuštati u potpunu renovaciju ili trošiti velike sume novca? Dizajneri enterijera su za Apartment Therapy otkrili pet jednostavnih načina kako da vaš dnevni boravak dobije potpuno novi izgled.

Novi Tepih: Ako niste potpuno zadovoljni svojim postojećim tepihom, umesto da ga zamenite, razmotrite dodavanje manjeg tepiha preko njega. To može biti prilika za dodavanje boje, uzorka ili tekstaure u prostor. Dizajneri sugerišu da pronađete manji tepih u antikvarijatu koji će dodati sloj interesantnosti ili čak eksperimentišete s veštačkom kožom kako biste uneli nekonvencionalne oblike.

Nove Jastučnice: Jednostavan način da promenite atmosferu u prostoru je dodavanje novih jastučnica. Birajte različite boje, uzorke ili teksture koje će uneti svežinu u vašu sofu ili stolice. Ovo je pristupačan način da se prilagodite sezonskim promenama ili jednostavno osvežite izgled prostora.

Razmislite o Razmeštaju: Premeštanje nameštaja može imati dramatičan uticaj na izgled prostora. Nemojte se bojati eksperimentisati sa postavkom sofe, stolica ili drugih komada nameštaja. Ovo je jednostavan, ali efikasan način da postignete potpuno novi doživljaj prostora bez ikakvih troškova.

Dodajte Biljke: Biljke unose živost i svežinu u prostor. Pored estetskog doprinosa, biljke poboljšavaju kvalitet vazduha i stvaraju prijatnu atmosferu. Pokušajte s postavljanjem manjih biljaka u stilizovane saksije ili viseće žardinjere. Ovo je posebno korisno ako želite uneti prirodne elemente u prostor.

 

Oživite Police: Dodavanje upečatljivih ukrasa na police može značajno transformisati prostor. Razmislite o kombinovanju ručno rađenih komada, suvenira s putovanja, porodičnih fotografija i interesantnih knjiga. Stilizovanje polica personalizuje prostor, priča priču o vama i čini prostor autentičnim.