Novak Đoković, srpsko tenisko čudo koje se smatra najvećim igračem u istoriji ovog sporta, odisao je bujnom i uzbudljivom aurom tokom svoje konferencije za novinare posle meča nakon izuzetnog nastupa na prestižnom Final Masters turniru održanom u očaravajućem gradu Torinu. Nole je nježno stavio ruku na vrh glave, stvarajući umirujući osjećaj dok su mu prsti lagano hvatali tjeme.

Topao osmeh krasio mu je lice, zračivši osećajem zadovoljstva i unutrašnjeg mira. Veoma cijenim vaš ljubazni podsjetnik i iskreno sam zahvalan na njemu. Na pitanje šta misli o predstojećem finalu i značaju prethodnog meča koji su odigrali u grupnoj fazi, Novak je odgovorio svojim uvidima i stavovima. Poraz koji se dogodio u prethodnom meču mi služi kao dodatni izvor motivacije.

To mi je dalo jasno razumevanje šta treba da uradim da bih uspeo. Trenutno se smatra najboljim igračem na turniru, pošto je pobedio u sva četiri dosadašnja meča. Štaviše, uživa značajnu podršku publike. S obzirom da je ovo finalna utakmica, on je odlučan da osigura svoj prvi trofej na ovom turniru, dok ja težim sedmom. Sa ovim saznanjem, dobro sam svjestan izazova koji su pred nama i marljivo ću se pripremati za predstojeći meč protiv Carlosa.

Ova posebna vrsta susreta pruža mi dodatni rezervoar snage i odlučnosti. Novak je izrazio spremnost za veliko finale kako se razgovor bližio kraju. Budući da sam se susreo sa sličnim situacijama u prošlosti, optimista sam da će se moja prethodna iskustva pokazati korisnima. Međutim, nisam u potpunosti uvjeren da će na kraju pobijediti, jer je moj protivnik (Siner) pokazao izuzetan učinak i vjerovatno će dobiti snažnu podršku publike. Uprkos tome, ja jasno razumijem šta je pred nama.