Hrvatska je jučer završila na drugom mestu u finalu Pesme Evrovizije 2024, a Srbija je dobila najvišu ocenu i žirija i publike, sa ukupno 12 poena.

Pobijedila je Švicarska, a o glasovima publike u nama susjednim zemljama govorio je utjecajan čovjek iz Hrvatske. Vanja Fotović je putem TikToka rekao: – Mi Hrvati smo bili igrači bez presedana i dali su Srbiji tri boda, tri boda! A Srbi su nam dali 12 poena! Dali su nam 12 poena! Mi smo nevidljivi ljudi! To ću ti reći, pa ko je u pravu, ko nije, u krivu!

@vanjafotovic

♬ original sound – Vanja Fotovic

Bodovi publike iz Srbije su bili sledeći:

Jermenija – 1 poen

Slovenija – 2 poena

Izrael – 3 poena

Italija – 4 poena

Švedska – 5 poena

Švajcarska – 6 poena

Irska – 7 poena

Grčka – 8 poena

Francuska – 10 poena

Hrvatska – 12 poena

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.