Danka Ilić nestala je 26. marta. Potraga za djevojčicom trajala je deset dana prije nego što je 4. aprila objavljeno da je ubijena.

Prema poslednjim vestima, samo jedna osoba zna gde se nalazi njeno telo, a to je otac Dejana Dragijevića, Rade Dragijević, koji je priznao da ju je ubio. S obzirom da je Rade Dragijević promijenio branioca, postavlja se pitanje zašto je to uradio. Advokat Radiša Roskić objašnjava da je branilac neophodan element odbrane za krivična djela za koja zakon obavezuje prisustvo i djelovanje branioca.

“Ovo je teže krivično djelo, a ovo teško ubistvo je jedan od najtežih zločina. Ljudi su različiti, pa su i njihovi motivi za promjenu branioca različiti. Jedan od razloga može biti to što okrivljeni i branilac okrivljenog nema dovoljno. kvalitetnu komunikaciju”, započeo je razgovor. Roskić opslužuje portal MONDO.

Sagovornik je naveo da bi razlog za promjenu mogao biti i to što je okrivljeni imao svoje mišljenje o svojoj odbrani, sa čime se branilac nije složio jer je smatrao da je to najgora opcija odbrane. Advokat Radiša Roskić je zaključio razgovor:

„Treba nam vremena da ostvarimo druge ciljeve, a sve to radi eventualnih odugovlačenja, sa ciljem da se pribavi neka korist za odbranu okrivljenog, dok ga advokat savetuje“. Podsjetimo, Danka Ilić je nestala u Banjskom polju zajedno sa majkom i bratom. Tog dana je prvi put u Srbiji pušten u rad sistem „Pronađi me“. Deset dana kasnije, devojčica je pronađena nestala i ubijena. Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Obojica su priznala zločin. Dva dana kasnije, 6. aprila, uhapšeni su Dejan Dragijević, Radin i Daliborov otac i brat. U ranim jutarnjim satima 7. aprila, Dalibor Dragijević je preminuo u stanici policije Bor. U sredu, 8. maja, saopšteno je da je Višem tužilaštvu u Zaječaru nedavno urađeno novo DNK veštačenje i da do sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić. Do sada je prijavljeno više od 400 tragova.

“Službeni automobil JKP ‘Vodovod’ u Boru očišćen je od više od 500 tragova kako iz unutrašnjosti, tako i sa spoljašnjosti automobila. Stručnjaci su do sada dokazali da ni u jednom od njih nema DNK Danke Ilić. automobili tragovi, kako na samom automobilu, tako i na vanjskim dijelovima vozila”, rekao je ranije izvor portala Nova. 6. maja devojčica Danka Ilić puni dve godine.