Region je obavijen tugom nakon vijesti o preranoj smrti Nika Brkić, talentirane hrvatske juniorske karatistkinje koja je iznenada preminula u dobi od samo 18 godina. Tužnu vijest potvrdio je Hrvatski karate savez, izazivajući veliku tugu i šok u sportskoj zajednici.

 

 

 

Nika Brkić bila je član Karate kluba Vinkovci, a njezin izuzetan sportski duh i angažman ostavili su neizbrisiv trag. Hrvatski karate savez izrazio je duboko žaljenje i sućut putem objave na društvenim mrežama, gdje su istaknuli Nikinu izuzetnu predanost sportu i veliko srce koje je širila oko sebe. Njena smrt ostavlja prazninu u sportskoj zajednici, gdje će je pamtiti po svojim sportskim dostignućima, ali i po pozitivnoj energiji koju je prenosila na druge.

 

 

Nika Brkić ostavila je iza sebe impresivan niz uspjeha u karateu. Samo tri mjeseca prije tragičnog događaja, osvojila je zlatnu medalju na 21. karate turniru “Darfest” u Daruvaru u kategoriji do 53 kilograma. Njeno srebro na Prvenstvu Hrvatske 2018. godine svjedoči o njenom iznimnom talentu i posvećenosti ovom borilačkom sportu.

 

 

Poruka podrške i suosjećanja upućena je Niki Brkić, njenim najbližima, i sportskoj zajednici koja je osjeća bol gubitka. Neka njena duša pronađe mir, a njena obitelj i prijatelji nađu snagu u zajedništvu kako bi prevladali teškoće ovog bolnog trenutka.Nika Brkić, visokostručna i nadarena karatistica iz Hrvatske, svojim je izuzetnim sportskim uspjesima i blistavom pozitivnošću koju je odisala svima s kojima se susrela, ostavila dubok utjecaj na svijet karatea. Tragično, njen život je prekinut sa samo 18 godina, što je šokiralo sportsku zajednicu. Hrvatski karate savez, duboko ožalošćen ovim preranim gubitkom, izrazio je iskreno saučešće i duboku tugu putem različitih društvenih mreža.