Gordana Boban, poznata po ulozi tajnice Ivane u popularnoj humorističnoj seriji “Lud, Zbunjen, Normalan”, odlučila je podijeliti razloge svog iznenadnog napuštanja serije koja je postala ikona na televizijskom platnu tokom poslednjih 15 godina. Iako su glavni likovi serije bili Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović, brojni sporedni likovi, uključujući i Ivanu koju je tumačila Gordana Boban, takođe su ostavili trag u srcima gledalaca.

 

U nedavnom intervjuu, Gordana je otkrila da je napustila seriju zbog jedne epizode koja joj se činila potpuno neprikladnom. Smatrala je da su epizode nakon 54. postale kontroverzne i doticale se vrlo osjetljivih tema, a posebno je izdvojila jednu koja se bavila seksualnim zlostavljanjem. Ovakva tema, prema njenim rečima, nije bila prikladna za porodičnu seriju koja se prikazuje u večernjem terminu, gde je prisutna i mlađa publika.

 

“Epizoda o kojoj govorim zapravo je bila o sesualnom zlostavljanju. Dakle, termin siovanje u porodičnoj seriji koja se prikazuje u 20 sati, prema mojim moralnim mjerilima, za veliki broj gledatelja među kojima je mnogo djece, stvarno nije prikladan”, naglasila je Boban.

 

 

Gordana je istakla da je uvek sledila svoj unutrašnji glas i moralne vrednosti, te je odlučila napustiti seriju kako bi sačuvala integritet svoje umetničke karijere. Iako je napustila “Lud, Zbunjen, Normalan” 2009. godine, Gordana Boban i dalje ostaje prepoznatljivo lice i aktivna figura u svetu umetnosti. Nedavno je privukla pažnju publike izvođenjem predstave na BOK Festivalu u Bjelovaru, gde je s Kamernim teatrom 55 izvela ulogu u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”. Njeni umetnički doprinosi i dalje pružaju raznolikost i dubinu domaćoj umetničkoj sceni.