Mislila je da je jak bol u ramenu bio zato što je torba bila preteška, ali se ispostavilo da je u pitanju nešto drugo. Jade Lagden iz Velike Britanije je prije nekoliko godina preko torbe saznala da ima rak dojke.

Jade je od svog supruga dobila skupu kožnu torbu “Michael Kors” za kojom je priželjkivala mjesecima. Toliko se obradovala poklonu da je odlučila da dizajnersku torbu ne baci i da je nosi sa sobom svaki dan.

Međutim, nekoliko dana kasnije, osjetila je strašne bolove u ramenima i vratu. Međutim, poklon od njenog supruga bio je toliko lep da nije mogla da izdrži da napusti torbu, pa ju je nosila svaki dan sve dok bolovi nisu postali nepodnošljivi.

– Bol je postajao sve jači i tada sam odlučila da odem kod lekara – rekla je ona.

Njen doktor je u početku mislio da je bol uzrokovana težinom torbe, ali Džejd je rekla da nije osećala bol kada je torbu nosila preko drugog ramena. Ubrzo su radili brojne analize, a kada su se pojavili rezultati, nesretnoj ženi se srušio cijeli svijet.

– Prvo su otkrili da imam rak dojke, a onda je metastazirao na jetru. “Još me čeka velika borba u životu, ali nadam se da ću pobijediti ovu zlu bolest”, rekla je Jade. Napomenula je da joj je njena omiljena torba pomogla da otkrije svoju dijagnozu jer da joj se nije toliko svidjela, možda bi nosila lakšu torbu i onda otkrila istinu dok nije bilo prekasno