Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Dobrljinu kod Prijedora šokiralo je javnost, a detalji koji su izašli na vidjelo ukazuju na to da je tragedija bila pažljivo isplanirana do najsitnijih detalja, što je šokiralo okolinu.  Porodica je nekoliko dana pre nesreće naručila čak tri kovčega za sahranu, koje su kasnije pronašli na njihovom imanju.

 

 

Tročlana porodica odlučila je zajedno okončati svoje živote, a sin je pucao u majku i sestru prije nego što je izvršio samoubistvo. Razlog za očajnički čin leži u neizdrživoj tuzi i boli koja je zadesila porodicu u maju kada je njihova 34-godišnja kćerka preminula od leukemije.

 

 

Izvor blizak istrazi otkrio je da su, osim kovčega, porodica pripremila sve ostale detalje za vlastitu sahranu, uključujući sedam pisama u kojima su objasnili motive za svoje odluke. Pisma su bila namijenjena bliskim ljudima i sadržavala su smjernice, uključujući informacije o sahrani i bankovnim karticama s napisanim pin kodovima kako bi se pokrili troškovi.Jedno od pisama je sadržavalo i 200 KM namijenjenih kupovini cvijeća za grob preminule kćerke. Detalji iz pisma ukazuju na to da su članovi porodice temeljito razmatrali svaki aspekt svoje odluke, uključujući konzumaciju rakije neposredno prije tragičnog čina, što je potvrđeno pronađenom flašom rakije i tri čašice tijekom uviđaja.

 

 

Slučaj je iznenadio istražitelje svojom kompleksnošću, a detalji poput unutarnjeg zaključavanja vrata i ostavljanja ključeva do pola brave kako bi se vrata mogla otključati izvana pokazuje koliko je pažnje porodica posvetila svakom koraku. Ovaj tragičan događaj potiče na razmišljanje o potrebi poboljšanja mentalnog zdravlja i pružanju podrške onima koji se suočavaju s teškoćama.