Nakon što je Jelenin otac preminuo, njena pokojna majka Divna preuzela je odgovornost da brine o njenoj mlađoj sestri Danijeli. U borbi protiv nemilosrdne bolesti, Divna Karleuša je našla utjehu i nepokolebljivu podršku od svoje odane mlađe sestre Danijele, koja je stajala uz nju na cijelom izazovnom putu.

Ne samo da su se zajedno suočili sa bolešću, već su bili i neraskidivo vezani, a njihova neraskidiva veza služila je kao izvor snage i otpornosti. U trenutku kada im je otac preminuo, Divna je imala samo 10 godina, dok je njena mlađa sestra Danijela imala samo 3 mjeseca. Kao rezultat ove nesretne okolnosti, Divna je preuzela značajnu ulogu u odgoju i brizi o svojoj mlađoj sestrici.

Prema Divninim riječima, ona je preuzela ulogu odgoja Danijele i diskretno zamijenila očevu figuru u svom životu. Iako joj je namjera bila da se malo zabavi, Danijela se i dalje živo sjeća slučajeva u kojima ju je Divna namjerno uplašila u mraku. Karleuša je imala duboku i duboku vezu sa svojom majkom Divnom, a njena veza sa tetkom Danijelom je neverovatno jaka. Brojni pojedinci su uočili zapanjujuću sličnost između pop ikone i sestre njene majke Divne, što je zaista izvanredno.

Divna Karleuša preminula je u svom stanu u 61. godini. Godine 2016. našla se u bolničkom krevetu, boreći se s teškim posljedicama respiratornih i plućnih komplikacija. Tek nakon uznemirujuće pojave iskašljavanja krvi, konačno je potražila medicinsku pomoć, što ju je dovelo na put rigoroznih pregleda i teških borbi. Pevačica Jelena Karleuša i njena majka odlučile su da svoja razmišljanja o ovom pitanju zadrže u tajnosti, pa se suzdržale od bilo kakvih javnih izjava.