Korisnici društvenih mreža bili su ispunjeni dubokim osjećajem šoka i uzbune nakon što su otkrili potencijalno jezivo objašnjenje za prizor ljepljive trake koja pedantno prekriva ključaonicu na vratima. Uznemirujuće, prema brojnim korisnicima, ovaj naizgled nevin čin zapravo je lukava taktika koju koriste podli lopovi kako bi identificirali kuće u koje namjeravaju provaliti.

Ipak, ključno je pristupiti ovim informacijama sa zdravom dozom skepticizma, jer je dobro poznato da se djeca širom svijeta često upuštaju u nestašne šale ove prirode, nevino ciljajući na svoje nesuđene susjede. Forum Quora vrvi od diskusija o navodnom triku sa ljepljivom trakom, a korisnici dijele detaljne uvide u njegov rad. Prema brojnim pojedincima, iako se ova metoda u početku može činiti bezazlenom, ona zapravo može omogućiti lopovima da prikupe ključne informacije kao što su prisustvo stanara, trajanje njegovog boravka, pa čak i njihova rutina u kući.

“Lopovi to rade” Korisnik koji je pokrenuo raspravu o provalnicima postavio je pitanje, razmišljajući o razlozima zbog kojih smatra da je to nepovoljan znak kada se otkrije komad ljepljive trake zalijepljen na bravu njihovih ulaznih vrata. Na prvi pogled, ovaj scenario može izgledati kao ništa drugo do nevina šala koju su orkestrirala nestašna djeca. Međutim, brojni stručnjaci i posmatrači iz ove oblasti izneli su teorije koje sugerišu zlokobniji motiv iza ovog naizgled bezopasnog čina.

Pretpostavlja se da bi ovo neobično ponašanje potencijalno moglo poslužiti kao prikrivena strategija koju koriste lukavi provalnici s namjerom da ispitaju i identifikuju potencijalne mete za svoje kriminalne aktivnosti – konkretno, stambene nekretnine koje namjeravaju provaliti. Jedna od osoba zvanih “Paaros” iz fotelje podijelila je intrigantan uvid, ukazujući na prevarantsku tehniku ​​koju često koriste lukavi lopovi.