Tragedija koja se odigrala pre tri godine u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja i dalje budi tuge i sećanja na najcrnji 1. januar koji je potresao ne samo lokalnu zajednicu već i ceo region. Osam mladih tinejdžera, četiri mladića i četiri devojke, izgubilo je živote tokom proslave Nove godine usled izloženosti ugljen-monoksidu iz agregata za struju. Ova strašna nesreća se dogodila dok su mladi proslavljali zajedno sa još šest prijatelja.

 

 

Vikendaši iz susedne kuće prvi su primetili nepravilnosti kada niko nije izlazio iz vikendice. Uzbuđeni i zabrinuti, odlučili su proveriti situaciju, a stravičan prizor koji su zatekli bio je nepojmljiv. Osmoro mladih tinejdžera stradalo je u snu zbog gušenja plinom, izduvnih gasova iz agregata koji su bili smešteni u pomoćnoj prostoriji.

 

 

 

Uticaj ovog tragičnog događaja trajno je uticao na usko povezanu zajednicu Tribistova, malog grada u kojem su svi stanovnici iz iste generacije i odrasli zajedno. Veze između porodica bile su jake, bilo kroz krvno srodstvo ili kao neposredni komšije. Dan žalosti koji obilježava Federacija Bosne i Hercegovine poslužio je kao potresan podsjetnik na duboki gubitak koji je doživjela cijela zajednica, jer je nesreća odjeknula na svakom uglu.

 

 

Incident opisan u ovoj priči duboko se utiskuje u svijest pojedinaca, služeći kao stalni podsjetnik o ključnom značaju davanja prioriteta sigurnosti i opreza pri korištenju različitih uređaja, posebno u jeku svečanih prilika i okupljanja. Ova potresna pojava efektivno naglašava delikatnu prirodu ljudskog postojanja i imperativnu potrebu da ostanemo pažljivi kako bismo zaštitili ne samo sebe nego i one koji su nam dragi od bilo kakvih potencijalnih opasnosti koje mogu nastati.