Tragično, 2022. godine Luka Jovović je prerano preminuo u razornoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ratkovu, u blizini Odžaka. Nesrećni incident dogodio se kada se njegov motocikl sudario sa automobilom, što je za posljedicu imalo nepovratne posljedice. Sada, usred tjeskobe i tuge, Jovovićeva ožalošćena porodica prihvatila se teškog zadatka traženja pravde za izgubljene voljene. Odlučni i odlučni, oni se neumorno bore da se točkovi pravde okrenu u njihovu korist, pozivajući na odgovornost one koji su možda odigrali ulogu u ovom srceparajućem incidentu.

 

– Dobio je ime po našoj krsnoj slavi i pošto sam ja bila 10 godina starija od njega, na meni je pala odgovornost da se brinem o njemu. Rođen je 2007. godine i od trenutka kada se rodio dao nam je sve, pogotovo što pre njega nismo imali mnogo muškaraca u porodici. Sa njim sam proveo veliki dio njegove kratke fudbalske karijere i puno smo putovali zajedno. Kada je izrazio želju da vozi dvotočkaš, majka, sestra i ja smo ga podržali jer nije imao vremena da se igra i uživa kao dijete zbog treninga.

 

Luka je tog dana čekao prijatelja da se javi na telefon, ali kada se ona nije javljala, Havijera se možda vratio u kafić, gdje je sjedio sa drugim muškarcem. Nesreća se dogodila u 21:32 kada je djevojka koja je dolazila iz suprotnog smjera došla do magistralnog puta i htjela skrenuti u svoje dvorište bez uključivanja žmigavca. Luca ju je pronašao, ali je bilo kasno jer je telom udario u vozilo i još uvek leži na ivici puta – rekla je njegova sestra Dejana.

 

Prema njegovim riječima, bilo je uočljivo odsustvo članova porodice djevojčice koja je umiješana u nesreću da se javi da izrazi saučešće. Nadalje, napomenuo je i da je djevojka tokom sudskog postupka pokazala nedostatak empatije prema situaciji.