Sakupljači starog metala pokušavaju da prodaju ruske dronove Orlan-10 na otpadu u Tambovskoj oblasti!

Međutim, uspaničeni radnici odmah su pozvali policiju koja istražuje kako je dron završio u rukama lokalnih Roma. Na ruševine je stigla i ekipa deminera. Nakon završene istrage, avion će biti prebačen u Moskvu. Orlan-10 je zapravo najnoviji ruski dron koji je razvila i proizvela kompanija STC iz Sankt Peterburga.

Ovaj dron je dizajniran za izviđanje i posmatranje. Može emitovati ciljeve za uništavanje raznim borbenim vozilima ili se koristiti za prilagođavanje artiljerijske vatre i elektronskog ratovanja. Rusko Ministarstvo odbrane je na početku invazije na Ukrajinu izjavilo da je Orlan-10 korišćen i na prvim linijama fronta u napadnoj verziji. U tu svrhu, opremljen je visokoeksplozivnim fragmentacijskim mini-bombama, modificiranim od municije VOG-25 u podcijevni bacač granata, koji se potom ispaljuje iz katapulta.

https://twitter.com/explore?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1786370008685199384%7Ctwgr%5Ec07a423d26af0c54c23bc2e90453528cf10843fc%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fplaneta%2F4386444%2Fromi-pokusali-da-prodaju-najnoviji-ruski-dron-na-otpadu

Orlan-10 je najpopularnija bespilotna letjelica domaće proizvodnje koju koriste Oružane snage Ruske Federacije. Glavni konstruktor STC-a Roman Ivanov tvrdi da Ukrajina pokušava kopirati dron, dodajući da je oprema lošija od originala. Nakon topljenja snijega, u šumama Moskovske oblasti primijećeno je 10-ak dronova, zbog čega je Ministarstvo odbrane izdalo upozorenje građanima.

– Ljubitelje slobodnog vremena može očekivati ​​neprijatno iznenađenje. Umjesto prvog cvijeta možete naići na odmrznutu trutu. Odeljenje je primetilo da su ptice verovatno potisnute elektronskim ratovanjem. Kada građani pronađu dron u šumi, odmah treba da se udalje najmanje 100 metara. Ne dirajte avion rukama i ne koristite radio opremu, mobilne telefone, GPS uređaje u blizini… Trebali bi odmah prijaviti otkriće spasilačkoj službi.

OVAJ DORUČAK POZNATI DOKTOR JEDE SVAKOGA DANA: Tvrdi da je pun PROBIOTIKA, kao i da smanjuje upale i ŠEĆER u krvi

Poznati doktor Tim Specter jedan je od najpoznatijih i najcitiranijih naučnika u svijetu, a njegove savjete poštuju ljudi na svim kontinentima. Ovoga puta iznenadio je mnoge otkrivši koji mu je omiljeni doručak, nazvavši ga “superhranom”. Ipak, njegov prvi doručak je bio lagan, za koji dr. Spector vjeruje da doprinosi ukupnom zdravlju.

Iako se svakodnevno trudi da ishrana bude raznovrsna, doktorov doručak uvek ostaje isti, „Doručak je jednostavan, brz i bogat začinskim biljem i probioticima važnim za zdravlje creva. To su jogurt, kefir, borovnice (kupine ili mešavina malina). ) i orasi”, rekao je doktor.

Drugi stručnjak, nutricionista dr. Michael Mosley, daje odgovor. Naučna istraživanja pokazuju da proizvodi poput kiselog kupusa i kefira mogu značajno smanjiti upalu, ublažiti bol i poboljšati zdravlje.

“Napunjavanje crijevne flore mikroorganizmima također može ublažiti bol”, naglasio je.
Osim toga, bobičasto voće pomaže u snižavanju razine šećera u krvi i smanjenju šećera u krvi nakon obroka i skokova inzulina, čime se smanjuje rizik od inzulinske rezistencije.

Orašasti plodovi su poznati po svojim zdravstvenim svojstvima.

Naučnik Erik Arnesen, jedan od vodećih autora studije koja istražuje dobrobiti orašastih plodova, rekao je: “Ako pojedete šaku orašastih plodova dnevno, oko 30 grama, rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 20 do 25 posto.”