Pojava bora na licu je neizbježna pojava koja se nadvija nad svakog od nas. Kako vrijeme prolazi, ovaj prirodni fenomen postaje neizbježna stvarnost s kojom se svi na kraju moramo suočiti. Srećom, postoji prirodan pristup za poboljšanje cjelokupnog zdravlja i izgleda vaše kože. Ovaj poseban začin ima izuzetnu sposobnost da umanji pojavu finih linija i bora, efikasno zaustavljajući prirodni proces starenja. Zanimljivo je da redovna primjena ovog začina može dati primjetne rezultate već za tjedan dana, jer se bore vidno smanjuju, a mogu čak i potpuno nestati u ovom relativno kratkom roku.

 

 

 

 

Obično se koristi kao začin u kulinarskim jelima i kao prirodni lijek za razna zdravstvena stanja. Anis-semilla ima jak ukus i aromu nalik na sladić, što dodaje jedinstven ukus mnogim receptima. Često se koristi u pekarskim proizvodima, kao što su kolačići i kruh, kao i u pićima poput biljnih čajeva i alkoholnih pića. Osim svoje kulinarske upotrebe, vjeruje se da anis-semilla ima brojne zdravstvene prednosti.

 

 

 

Ovaj anis je zaista izvanredan, a proces izrade je nevjerovatno lak. Napomena: Ovim receptom dobijate otprilike 24 kolačića, ovisno o veličini svakog dijela tijesta. Možete jednostavno udvostručiti recept kako biste po želji napravili još kolačića. Smanjite vatru na nisku i ostavite smjesu da se krčka oko 10-15 minuta. To će omogućiti sjemenkama anisa da udahnu svoj okus u vodu.

 

Za početak, počnite kuhanjem umirujuće šolje čaja od sjemenki anisa. Ostavite čaj da dostigne ugodnu temperaturu, a kada se ohladi, pažljivo odvojite tečnost od čvrstih čestica pomoću cjedila. Konačno, pobrinite se da čaj ostane svjež i nezagađen tako što ćete ga prebaciti u čistu posudu namijenjenu za skladištenje. Čaj od anisa je posebno poznat po svojoj sposobnosti da prirodno umanji bore. Uključujući ovu laku i praktičnu metodu u svoju dnevnu rutinu, bez napora možete postići mlađi ten bez bora.