Adriana Iliescu, koja je 2005. godine postala predmet ozbiljne polemike u medijima i društvu, proslavila se kao najstarija žena koja je rodila dete u svojoj 66. godini, nastavila je suočavanje s osudama društva. Udala se sa 20 godina, ali njen muž nije želeo decu, što je dovelo do razvoda. Nakon devet godina lečenja od neplodnosti, odlučila se za in vitro oplodnju u svojoj 66. godini, unatoč rizicima i osudi okoline.

 

 

Adriana je uspela zatrudneti i doneti na svet zdravo dete, iako je nosila trojke, a dve bebe su nažalost preminule, a ćerka Eliza se rodila prevremeno. Pored zdravstvenih izazova, Adriana je naišla na osudu verskih organizacija koje su smatrale da je njena odluka bila sebična.

 

 

Na živote Adriane i Elize duboko je utjecao jedinstveni ugovor sklopljen sa doktorom odgovornim za njihovu in vitro proceduru. Ovaj izvanredni doktor pristao je da uđe kao kum devojčica u nesrećnim okolnostima Adrianine smrti, ilustrujući duboku vezu i poverenje uspostavljene između njih. Nadalje, Adriana, koja je sada u penziji, svim se srcem posvetila svojoj voljenoj kćerki, obasipajući je obiljem vremena, brige i pažnje.

 

 

 

Eliza, kao angažovana i ambiciozna učenica, aktivno je učestvovala u raznim školskim aktivnostima i teži daljem školovanju na univerzitetskom nivou. Adriana, cijenjena profesorica poznata po svojoj stručnosti u rumunskom jeziku i književnosti, ima impresivan književni repertoar koji se sastoji od preko 25 zadivljujućih knjiga rađenih isključivo za djecu. Unatoč poodmakloj dobi od 83 godine, Adriana pronalazi utjehu i obnovljenu odlučnost u svojoj jedinstvenoj vezi s Elizom, osobom koja ulijeva svoj život energijom i inspiracijom, čineći tako njihov odnos zaista izvanrednim.