Vojka Ćordić Čavajda, rođena Beograđanka, rođena je 1962. godine i tragično preminula u svom rodnom gradu 2005. Nakon trijumfalnog završetka studija na cenjenom Fakultetu dramskih umetnosti, krenula je na izuzetno putovanje u svet glume. , koja je privukla pažnju gledalaca svojim zadivljujućim portretom u očaravajućoj dramskoj seriji pod nazivom “Terasa”. Međutim, svojim izvanrednim nastupima u visoko hvaljenim filmovima “Moljac” i “Mi nismo anđeli” zaista je osvojila srca publike, momentalno se katapultiravši u carstvo zvijezda.

 

 

Nadalje, njen neosporni talenat i zadivljujuća prisutnost na ekranu prikazani su u omiljenoj seriji Home Sweet Home, učvršćujući njenu reputaciju veoma tražene glumice u industriji zabave. Tokom 1990-ih, donela je odluku da napravi pauzu u glumačkoj karijeri, označivši njen poslednji nastup 2003. godine u televizijskoj emisiji “Neki novi klinci”, gde je briljantno tumačila posvećeni lik Roze, odane sobarice. Nažalost, ubrzo nakon završetka ovog projekta Vojkino zdravlje je počelo da se pogoršava jer je dobila poražavajuću dijagnozu raka pluća. Tragično, ona je podlegla nemilosrdnom hvatanju ove nemilosrdne bolesti nakon što je izdržala opsežnu i iscrpljujuću bitku, da bi na kraju umrla 27. maja 2005. godine, u 43. godini života.

 

O njenom privatnom životu bilo je malo saznanja, ali je potvrđeno da je bila u braku sa Sašom Čavajdom, bratom Gorana Čavajde Čavketa, talentovanog bubnjara renomiranog benda “Električni orgasam”.

 

 

Nažalost, njihova bračna zajednica se na kraju raspala, što ih je dovelo do procesa razvoda. Mina Vidaković, Vojkina sestra, bavila se novinarstvom. Zanimljivo, ranije je bila udata za Baneta Vidakovića, koji je igrom slučaja bio Vojkin kolega. Nažalost, i njihov brak je zaključen razvodom. Nažalost, 2005. godine podlegla je raku nakon dugotrajne i naporne borbe, ostavljajući za sobom prazninu u životima onih koji su je poznavali i voljeli. Zaista je obeshrabrujuće primijetiti da je imala samo 43 godine kada je preminula.