Tokom uznemirujućeg događaja koji se odigrao ispred istaknutog kazina koji se nalazi u srcu Beograda, incident ekstremnog nasilja snimljen je na video snimku koji je potom podeljen na platformi društvenih medija moj_beograd. Snimak je prikazao užasavajuću svađu u kojoj su dva zaštitara nemilosrdno napala bespomoćnu osobu, što je rezultiralo duboko uznemirujućim spektaklom koji je izazvao intenzivne emocije među svjedocima i gledaocima.

 

 

Na snimku se može videti čovek kako stoji ispred kazina sa još jednom ženskom osobom, dozivajući policiju i psujući, dok ga ova pokušava smiriti. Vikao je: “Policija, ovde me biju”, pre nego što su dva radnika obezbeđenja iz lokala izašla i brutalno ga napala. Pokušavajući da zaustavi sukob, jedna žena završava na podu, dok je besna žena, svedok situacije, krenula udarati obezbeđenje po leđima, vraćajući se potom u lokal za njima. Na licu mesta se pojavljuje i hrabri prolaznik koji viče: “Ostavite ženu bre”, pokušavajući smiriti situaciju.

 

 

Uzrok ovog incidenta još uvek nije poznat, ali su komentari ispod videa bili poprilično osuđujući. Gledaoci su izražavali nezadovoljstvo zbog nedostatka intervencije ili poziva za pomoć tokom napada. Postavljena su pitanja o odgovornosti onih koji su snimali događaj, a nisu reagovali ili pozvali policiju. Neki su istakli da bi obezbeđenje trebalo pozvati policiju umesto da primenjuje nasilje, naglašavajući važnost razumno rešavanje konflikata.

 

 

 

Ova konkretna pojava skreće pažnju na ključno pitanje sigurnosti i odgovornosti u uporedivim okolnostima. Ističe se važnost aktivnog učešća građana u nastojanjima da se spriječi nasilje i podrške brzom uključivanju nadležnih organa kako bi se osiguralo očuvanje javne sigurnosti. Ohrabrujući građane da preuzmu odgovornost i sarađuju sa organima za provođenje zakona, možemo raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve.