Sastojci za pripremu ovog ukusnog testa uključuju 2 šolje mleka (400 ml), 2 kašičice soli, 2 kašike šećera, 1 kašiku kvasca, 4 kašike biljnog ulja i 600 g brašna.Prvi korak je sjedinjavanje mleka, soli, šećera, kvasca i biljnog ulja u jednoj posudi. Zatim dodajte brašno postepeno dok ne dobijete kompaktno testo. Kada svi sastojci budu lepo sjedinjeni, pređite na fazu mesenja testa.Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Nakon toga, podelite testo na dva jednaka dela. Oba dela oblikujte u lopte i ostavite ih da odmore pokrivena krpom, čekajući 15-30 minuta kako bi testo moglo da naraste.

 

 

Prošlo je dosta vremena otkako sam zadnji put kupio kruh u radnji. Umjesto toga, preuzeo sam divnu praksu miješenja i pečenja vlastitog kruha. Ovo mi je postala redovna pojava, posebno kada mi je potrebna brza i praktična opcija za moje užurbane dane, kao što je kolač koji se može brzo pripremiti prije nego što krenem na nastavu. Međutim, moram priznati da je moja početna ljubavna veza s pečenjem kruha započela otkrićem ukusnog recepta za kolače. Zaintrigirana njegovom ukusnošću, odvažila sam se da eksperimentišem sa različitim vrstama brašna kako bih poboljšala njegov ukus i teksturu.

 

 

Kao rezultat mog kulinarskog istraživanja, toplo preporučujem i vama da učinite isto i krenete na putovanje otkrivanja beskrajnih mogućnosti koje se nalaze u carstvu pečenja domaćeg kruha. Slike prikazuju ljupkihljeb napravljen od mješavine mekog bijelog, kukuruznog i raženog brašna obogaćenog sjemenkama suncokreta.

 

 

 

Kako bih osigurala savršenu smjesu, koristila sam tehniku ​​dvostrukog mjerenja, efikasno uključivši sva ova brašna u odgovarajućim omjerima. Dodatno, kod udvostručavanja mjerenja važno je napomenuti da se sve udvostruči, osim praška za pecivo. Na svakih 800 grama brašna ja sam precizno dodala jednu i po vrećicu praška za pecivo. Lijepo se najedite!