U posljednje vrijeme došlo je do značajnog porasta zabrinutosti i konfuzije u vezi sa stanjem naše omladine. Ljudi preispituju smjer u kojem se naš svijet kreće, jer uočavaju otklon od onoga što se nekada smatralo normalnim. Ovakve osjećaje su ponovili i pojedinci koji su prisustvovali nastupu Desingerice i Pljugice u Crnoj Gori, jer su njihovi komentari istakli rastuću nelagodu.

 

 

 

Ovog puta pažnja se sa izvođača, Dragomira i Luke, prebacila na publiku. Čini se da se posebno poziva na roditelje da budu svjesniji gdje se nalaze njihova djeca, što možda nagoveštava uočenu nepovezanost između mlađe generacije i njihovih staratelja. Mlada publika u publici je podivljala od uzbuđenja čim su zrakom odjeknule prve note pjesama. Njihov entuzijazam dostigao je tolike visine da se u jednom uzbudljivom trenutku pridružila i jedna hrabra djevojka iz publike i zapjevala uz izvođače.

 

 

 

Međutim, usred svekolike euforije, našao se i značajan broj pojedinaca koji su kritikovali i osuđivali postupanje Designerice tokom nastupa. Sa patikom u ruci, zamahnuo ju je prema njenoj glavi, dok je ona nastavila da peva, dok su ga ostali posmatrači posmatrali sa radosnim iščekivanjem i zabavom. Došlo je do porasta cirkulacije neobičnih videa po raznim društvenim mrežama, praćenih neprestanim prilivom nepovoljnih primjedbi i komentara.

 

 

Tokom nastupa, pevači su vešto oslikavali odnose na sceni, upuštajući se u simulirane činove naklonosti. Čak su otišli i korak dalje tako što su zaigrano polivali jedno drugo pivom, dodajući element spontanosti svom činu. Povrh svega, iznenadili su publiku izvodeći mladu ženu odjevenu u otkrivajuću odjeću, koja je također bila razigrano natopljena pivom, stvarajući vizualno zadivljujući i odvažan trenutak. Dok su šokirani pojedinci nastavljali da izražavaju svoje čuđenje, Sloba Radanović, koji je prikrivao ljutnju i razočaranje situacijom, konačno je odlučio da iznese svoje mišljenje. Sloba Radanović je izneo iskrena razmišljanja i rekao “Hej Putine..”