Proslavljeni pjevač Hasan Dudić je u saopćenju izrazio razočarenje što mu nije dodijeljena nacionalna penzija, uprkos svojoj opsežnoj i slavnoj karijeri u muzičkoj industriji. Prema riječima Dudića, koji čvrsto vjeruje da posjeduje sve potrebne kvalifikacije za takvo priznanje, odsustvo ove finansijske podrške ga je ostavilo da se osjeća potcijenjenim i zanemarenim.

 

 

Moja namjera nije nikoga optuživati ​​ili okrivljavati, posebno one kojima je nedavno odobrena nacionalna penzija. Međutim, ne mogu a da ne primijetim da ima pojedinaca koji su dobili ovu beneficiju iako su doprinijeli manje od mene – rekao je Dudić. Uprkos finansijskim poteškoćama, Hasan je istakao da preferira da se ne oslanja na pomoć drugih, jer cijeni svoju nezavisnost. Međutim, stalna anksioznost koju doživljava često dovodi do fizičkih tegoba, zbog čega pada na ulicu. Shodno tome, on je bio na lekovima tokom dužeg vremenskog perioda.

 

 

Uz svoje izazove, Hasan se također zarazio koronavirusom, što je zahtijevalo različite vrste lijekova. Ova nesretna situacija ostavila mu je ograničena sredstva nakon što je platio račune i kupio potrebne lijekove. Hasan je ovu nevolju opisao kao užas, jer utiče na njegovu sposobnost da priušti osnovne potrepštine. U vremenima finansijske stabilnosti čak i njegove mačke uživaju u vinu. Međutim, u zahtjevnijim vremenima, Hasan pribjegava konzumiranju samo kilogram kruha i mlijeka tri uzastopna dana. Ova očajna situacija ga prisiljava da odredi koje lijekove kupiti, birajući one koje može priuštiti umjesto onih koje mu je propisao liječnik.

 

 

Visoki troškovi povezani s njegovim liječenjem dodatno pogoršavaju njegove finansijske probleme. S jedne strane, Hasan Dudić muku muči da sastavi kraj s krajem, sa skromnom penzijom od samo 30.000 dinara. S druge strane, njegova koleginica Lepa Lukić ima znatno udobniju materijalnu situaciju, imajući ne samo jednu, već impresivne ukupno tri penzije, koje zajedno iznose oko 300.000 dinara.