Dr. Daniela Eger tvrdi da višak kilograma ne samo da dovodi do raznih zdravstvenih problema, već također igra ulogu u stvaranju masne jetre. Kako bi riješila ovu zabrinutost, otišla je na TikTok i podijelila video koji otkriva prirodni napitak za koji vjeruje da može ponuditi lijek.

 

 

U svrhu sprječavanja napredovanja masne jetre i nakupljanja toksina unutar ovog ključnog organa, može se skuhati mješavina koja sadrži sljedeće komponente: sok iscijeđen iz tri limuna, veliku količinu sitno narezanog peršina, pet stabljika i šest šalica vode. Kako bi se postigli optimalni rezultati, neophodno je pomiješati sve ove sastojke zajedno. Prema praktičarima naturopatske ili holističke medicine, preporučljivo je konzumirati ovaj napitak tri puta dnevno, na prazan želudac, tijekom uzastopnog razdoblja od tri dana. Nakon toga, preporuča se omogućiti razdoblje odmora u trajanju od sedam do 10 dana prije potencijalnog ponovnog pokretanja ciklusa, na temelju individualnih potreba.

 

 

Steatoza jetre, također poznata kao masna jetra, nastaje kada hepatociti, koje su jetrene stanice, akumuliraju znatnu količinu masti bez ikakvog vidljivog oštećenja ili fibroze. Prisutnost specifičnih simptoma i uzroka ukazuje na infiltraciju masti unutar jetre. Alkoholna masna jetra je najlakša i najčešća vrsta bolesti jetre uzrokovana konzumiranjem alkohola. Srećom, ovaj oblik bolesti jetre obično je reverzibilan. Ipak, postoje teže alkoholne bolesti jetre, uključujući alkoholni hepatitis i alkoholnu cirozu jetre.