Dok je bio na odmoru, Luka Til se osjećao prilično dosadno. U pokušaju da ublaži svoj nemir, odlučio je da se upusti u projekat izgradnje sopstvene kuće. Kako bi stekao inspiraciju i znanje o ovoj temi, posvetio je nebrojene sate gledajući nastavne video zapise na YouTubeu posebno usmjerene na izgradnju kompaktnih i udobnih stanova. Sa nepunih 12 godina upustio se u ambiciozan poduhvat izgradnje male kuće u granicama vlastitog dvorišta. U početku je osmislio strategiju za prikupljanje sredstava za nabavku potrebnih materijala i alata.

 

Da bi to postigao, započeo je poduhvat košenja travnjaka u blizini, preuzimajući zadatak sređivanja garaža pojedinaca i upuštajući se u bilo koje druge unosne poduhvate koji su mu omogućili da prikupi nešto dodatnog novca.

 

Luka je posvetio skoro osamnaest mjeseci svog vremena i uložio oko 1500 dolara kako bi uspješno izgradio stan dimenzija oko tri metra dužine, dva metra širine i tri metra visine. Nakon što je završio gradnju svog skromnog prebivališta, Luka je gledao na svoje stvaralaštvo s dubokim osjećajem postignuća. Njegovo kompaktno stanovanje imalo je privlačnu kuhinju, udoban dnevni boravak i udobnu spavaću sobu.

 

Uprkos tome što je dobio pomoć od oca tokom procesa izgradnje, zasluge za ovo postignuće su isključivo na Lukinim plećima jer je neumorno istrajao punih osamnaest mjeseci, odbijajući odustati od projekta sve dok nije došao do svog konačnog završetka. Mnogi bi se rugali Luki što živi u tako maloj kući od 8 kvadrata da nisu svjesni ogromnog truda koji je uložio u njegovo stvaranje. Međutim, samo pogled na umijeće i predanost koju je pokazao brzo bi ušutkao skeptike i natjerao ih da preispitaju svoj početni cinizam.