Tom Zdravković je doživio tragičan kraj zbog misteriozne navike koja ostaje obavijena velom misterije, a začudo nije bila povezana s alkoholom. Zagonetne tajne koje okružuju njegov život i dalje zbunjuju i intrigiraju mnoge. Klavijaturista Tihomir Pop Asanović, član legendarne jugoslovenske rok grupe “Time”, podelio je svoja sećanja na saradnju sa legendarnim pevačem narodne muzike Tomom Zdravkovićem. Asanović je otkrio da su zajedno nastupali šest meseci krajem 1965. i početkom 1966. godine, deleći scenu u Domu sindikata u Beogradu.

 

 

Svirali su svake večeri, šest dana u nedelji, od 20 sati do ponoći, sa slobodnim ponedeljkom. Asanović je opisao njihov repertoar kao kombinaciju zabavne muzike i starogradskih pesama, budući da tada još nije bilo popularno cajki i turbofolka.

 

 

Asanović je veliki akcenat stavio na izuzetnu muzičku snagu i urođeni talenat Tome Zdravkovića, ističući činjenicu da je on neprestano bio opremljen blokom i olovkom, pedantno beležeći svoja kreativna razmišljanja i inspiracije. Osim toga, Asanović je publiku razveselio intrigantnim anegdotama iz Tomovih noćnih eskapada, otkrivši da je bio poznat po tome da ostaje budan do ranih jutarnjih sati, često ne povlačeći se u krevet do pet ili šest sati. Kasnije je otkriveno da je ovaj izbor noćnog načina života imao dubok utjecaj na njegovo cjelokupno blagostanje i način života.

 

 

 

Asanović je istakao značaj Tomove nepokolebljive odlučnosti, koja ne samo da je pokazala njegove muzičke sposobnosti, već je osvetlila i slobodoumni način života koji je preovladavao u to doba. Asanović je izrazio neizmjeran ponos na saradnju sa Zdravkovićem, ističući potrebu da biografski film sadrži dodatna svjedočanstva kako bi se ponudio što sveobuhvatniji prikaz ovog izuzetnog umjetnika.