Prema numerolozima, osobe rođene na određene datume posjeduju urođenu sposobnost da privlače bogatstvo i izbjegavaju osjećaj bijede i siromaštva. Čini se kao da su ove osobe favorizovane sudbinom ili nekim oblikom kosmičke sreće, posebno u domenu finansijskog uspeha.Prema numerologinji Ani Halk, postoje određeni dani u svakom mesecu koji poseduju izuzetan nivo moći, koji prevazilazi energiju običnih dana. Nadalje, vjeruje se da su pojedinci koji su imali dovoljno sreće da se rode na ove povoljne datume dobili zaštitnu silu, koja im daje otpornost pred bilo kojom preprekom koja se može pojaviti u njihovim životima. Ovi izuzetni pojedinci neustrašivo se suočavaju s izazovima, dosljedno pokazujući sposobnost da transformišu nepovoljne okolnosti u neprocjenjive prilike za učenje, na kraju izlazeći iz ovih iskustava sa novootkrivenom unutrašnjom snagom.

Uobičajena je pojava da ove osobe neočekivano naiđu na novac dok šetaju ulicom ili dobiju nepredviđeni poklon. Osim toga, oni također mogu biti dovoljno sretni da naslijede značajnu sumu novca. Međutim, važno je napomenuti da ovi pojedinci nisu besposleni pojedinci koji jednostavno čekaju da se novčani blagoslovi nekim čudom pojave iz ničega.

Nasuprot tome, ovi pojedinci posjeduju ogroman nivo snalažljivosti i odlučnosti. Svojom nepokolebljivom posvećenošću i marljivošću, zajedno sa nekim slučajnim okolnostima, poseduju izuzetnu sposobnost da transformišu jedan dinar u dvostruku njegovu vrednost, dosledno povećavajući stanje na računu.

Prema Aninim rečima, njihovi preduzetnički poduhvati imaju znatno veće šanse za uspeh, što im omogućava da mnogo bržim tempom postignu željeni nivo profitabilnosti.Osim toga, stručnjaci za numerologiju spekulišu da poravnanje zvijezda i datum rođenja mogu igrati značajnu ulogu u ispoljavanju njihovih želja, dodatno ojačavajući Anino vjerovanje u moć ovih kosmičkih sila. U tom smislu, sljedeći brojevi imaju poseban značaj: 1, 3, 10, 18, 19, 21, 22, 28 i 30.